Quantcast
Reuters: «Παρά το αδιέξοδο, ο Τσίπρας βλέπει λύση» - enikonomia.gr
share

Reuters: «Παρά το αδιέξοδο, ο Τσίπρας βλέπει λύση»

δημοσιεύτηκε:

«Θα υπάρξει μια λύση για την ελληνική κρίση χρέους, που θα επιτρέψει στη χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη, αλλά και την παραμονή στη ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τη στιγμή που η Ελλάδα μετακινήθηκε πιο κοντά στο χείλος της χρεοκοπίας αναφέρει το Reuters.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται εντυπωσιακά αισιόδοξος δεδομένου ότι οι συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις που οδηγούν σε συμφωνία παραμένουν στάσιμες μετά το χθεσινό Eurogroup και οι τραπεζικές αναλήψεις από τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν επιταχυνθεί κατά την τελευταία εβδομάδα.

Ο αριστερός ηγέτης, ο οποίος αρνήθηκε να κάνει παραχωρήσεις πάνω από αυξήσεις φόρων και συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι πιστωτές, χαιρέτισε την προγραμματισμένη έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης τη Δευτέρα και διεμήνυσε πως όσοι υιοθετούν καταστροφική σενάρια θα διαψευστούν.

«Η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών τη Δευτέρα είναι μια θετική εξέλιξη στην πορεία προς μια συμφωνία», ανέφερε το γραφείο του κ. Τσίπρα επισημαίνοντας πως: «Όλοι όσοι στοιχηματίζουν για την κρίση και υιοθετούν τρομακτικά σενάρια θα αποδειχθούν λάθος.».

«Θα υπάρξει μια λύση στη βάση του σεβασμού των κανόνων της δημοκρατίας και της ΕΕ, η οποία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ.»

Ο χρόνος εξαντλείται για την Ελλάδα και παράλληλα πλησιάζει η ώρα της αποπληρωμής της δόσης 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η ανάλογη ρευστότητα ώστε να αποπληρωθεί.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ προειδοποίησε την Ελλάδα πως δεν θα υπάρξει περίοδος χάριτος αν καθυστερήσει η χώρα την αποπληρωμή των χρημάτων.

Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη σήμερα Παρασκευή για να συζητήσει την παράταση της ρευστότητας έκτακτης ανάγκης για τους δανειστές.

Παράλληλα κάποιο μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έθεσε υπό αμφισβήτηση την Πέμπτη αν οι ελληνικές τράπεζες θα είναι σε θέση να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έχει συγκαλέσει επείγουσα Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης τη Δευτέρα για να συζητήσουν το θέμα της Ελλάδας «στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο.».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.