Quantcast
Reuters: Η κινεζική επιβράδυνση και η ελληνική χρηματοδότηση στο επίκεντρο - enikonomia.gr
share

Reuters: Η κινεζική επιβράδυνση και η ελληνική χρηματοδότηση στο επίκεντρο

δημοσιεύτηκε:

Το ζήτημα της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας και το μείζον θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας θα τεθούν στο επίκεντρο του διεθνούς οικονομικού ενδιαφέροντος αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμα που φιλοξενεί στην ηλεκτρονική του σελίδα, «το πάγωμα των προοπτικών ανάπτυξης της Κίνας και μία ενδεχόμενη απόφαση για τα επιτόκια στη Ρωσία θα μετατοπίσουν την οικονομική ατζέντα πέρα από την Ευρωζώνη αυτή την εβδομάδα, αν και η Ελλάδα παραμένει σταθερά στο προσκήνιο, λόγω των επισφαλών προοπτικών χρηματοδότησής της».

Ειδικότερα για τη χώρα μας σημειώνεται: «Με την Ελλάδα να επιμένει να αποκτήσει ζωτικό χώρο, η σύνοδος του Eurogroup είναι απίθανο να οδηγήσει σε τυχόν καίριες αποφάσεις για τα επόμενα βήματα της Αθήνας. Οι ανησυχίες για τις προοπτικές της χώρας μετά τον Ιούνιο έχουν οξύνει τις εντάσεις, την ώρα που οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έρχονται σε αντιπαράθεση για το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου διάσωσης.

Οι «ωδίνες» της Ελλάδας έρχονται σε αντίθεση με το «ρόδινο» υπόβαθρο της Ευρωζώνης, αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία εφαρμόζει σχέδιο αγοράς ομολόγων ύψους ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων από την Δευτέρα, αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.