Quantcast
Reuters: Διαφορετικός ο τρόπος, ίδιο το μήνυμα για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Reuters: Διαφορετικός ο τρόπος, ίδιο το μήνυμα για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις έχουν ήδη διαμορφώσει  μία ενιαία στάση απέναντι στα αιτήματα της νέας ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Το άρθρο που φέρει τον τίτλο «Διαφορετικός ο τρόπος, ίδιο το μήνυμα για τους νέες ηγέτες της Ελλάδας» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στο Παρίσι και την Ρώμη ήταν καλυμμένο με …ζάχαρη, στο Βερολίνο και την Φρανκφούρτη ήταν κατηγορηματικό. Ωστόσο, το μήνυμα από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προς τους νέους ηγέτες της Ελλάδας ήταν το ίδιο σε κάθε σταθμό της περιοδείας της προηγούμενης εβδομάδας: τηρείστε τις δεσμεύσεις σας».

Το δημοσίευμα του Reuters υπογραμμίζει πως οι πιέσεις που ασκούνται προς την νέα ελληνική κυβέρνηση για εγκατάλειψη των προεκλογικών της θέσεων αυξάνονται: «Οι θέσεις που ελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα αύξησαν την πίεση προς τον Τσίπρα προκειμένου να εγκαταλείψει την ρητορική που τον έφερε στην εξουσία. Οι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες πρέπει να αποφασίσουν πόσο πρόθυμες είναι να συμβιβαστούν για να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ. Η Γαλλία και η Ιταλία, ευρέως αντιληπτές ως φυσικοί σύμμαχοι της Ελλάδας, θα πρέπει να σκεφτούν πόσο μακριά θέλουν να φτάσουν για να διευκολύνουν μία συμφωνία».

Παράλληλα, ενόψει της προσεχούς Συνόδου Κορυφής, το πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για έλλειψη διπλωματικής εμπειρίας των αξιωματούχων της νέας ελληνικής κυβέρνησης: «Πολλοί αξιωματούχοι που συμμετείχαν σε συζητήσεις σχολίασαν την έλλειψη εμπειρίας σε διπλωματικές υποθέσεις την οποία επέδειξαν οι νέοι Έλληνες Υπουργοί και οι συνεργάτες τους.  Δύο, μάλιστα, εξ αυτών παρουσίασαν έλλειψη γνώσεων αναφορικά με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις πρόσφατες αποφάσεις».

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.