Quantcast
Πύρινη λαίλαπα σε Καρέα και Νεάπολη - enikonomia.gr
share

Πύρινη λαίλαπα σε Καρέα και Νεάπολη

δημοσιεύτηκε:

Eφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού. Αυτή τη στιγμή εκκενώνεται το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στον Βύρωνα. Σύμφωνα με κατοίκους το μέτωπο της φωτιάς φτάνει στα σύνορα με την Αργυρούπολη.

Παράλληλα, ένας 58χρονος που είχε μεταφερθεί με αναπνευστικά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης εξέπνευσε πριν από λίγο. Οι ασθενείς από το κέντρο Υγείας διακομίζονται στο νοσοκομείο των Μολάων.

 

 

Σε διαδικασία εκκένωσης βρίσκεται η περιοχή της Νεάπολης στη Λακωνία, σύμφωνα με την ΕΡΤ καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει στο χωριό. Νωρίτερα είχε εκκενωθεί το γηροκομείο και το κέντρο υγείας της περιοχής. Παράλληλα έχει ξεκινήσει η εκκένωση στο χωριό Άγιος Νικόλαος, με τη μεταφορά των κατοίκων να γίνεται μέσω θαλάσσης.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Παράλληλα λίγο νωρίτερα το πύρινο μέτωπο έχει πλευρίσει από τα ανατολικά την Νεάπολη, ενώ μπήκε μέσα στο χωριό Άγιος Νικόλαος κι έφτασε έως τη θάλασσα, όπου ακόμα και με καϊκια απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι για να σωθούν.

Eκκενώθηκε και το Κέντρο Υγείας της Νεάπολης λόγω των ανεξέλεγχτων διαστάσεων που έχει λάβει η φωτιά που έχει εκδηλωθεί στην περιοχή.

 

 

Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καίγοντας δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση, ενώ ζημιές έχει προκαλέσει και σε  αγροικίες.

Η πυρκαγιά εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο κι έχει φτάσει ως τις παρυφές της Νεάπολης, μόλις 500 μέτρα από το Ναυτικό Μουσείο.

Επιπλέον, απειλεί το χωριό Καστανιά.

Επίσης σε εξέλιξη με πλωτά μέσα ο απεγκλωβισμός κατοίκων από την παραλία του Αγίου Νικολάου στη Λακωνία.

Ταυτόχρονα απεγλωβίζονται λουόμενοι από τις παραλίες Αγίας Μαρίνας και Προφήτη Ηλία στη Νεάπολη.

 

 

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα ένα αεροσκάφος καναντέρ έκανε αναγκαστική προσγείωση πάνω από το χωριό Φαρακλό. Οι δύο πιλότοι είναι καλά στην υγεία τους και δύο ασθενοφόρα με γιατρό από το κέντρο υγείας Νεάπολης μεταβαίνουν στο σημείο για να τους παραλάβουν.

 

 

Πολύ κοντά σε σπίτια έχει φτάσει, πλέον, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στον Καρέα, ενώ το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος.

 

 

Στην προσπάθεια κατάσβεσής της επιχειρεί αυτή την ώρα – παράλληλα με 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα – και ένα ελικόπτερο.

 

 

Αυτή τη στιγμή δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν προς την Αθήνα ενώ επίσης και ένα ελικόπτερο Super Puma μεταφέρει 10 άτομα της ΕΜΑΚ.

 

Οι κάτοικοι μιλούν για εμπρησμό

Κάτοικοι το Υμηττού μιλούν για εμπρησμό σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Όπως ανέφερε δημοσιογράφος του καναλιού που ήρθε σε επαφή με τους κατοίκους, η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε πολλά σημεία.

Δείτε το βίντεο από το Mega:

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.