“Πυρά” κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου εξαπέλυσε μέσω facebook ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος με αφορμή τα όσα δήλωσε ο πρώτος κατά την ενημέρωση για το θέμα των γονικών παροχών ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει μεσαία τάξη”
Όπως είπε: “Αν θέλετε επιβεβαίωση ότι κυβερνιόμαστε από μια ελίτ που ζει σε άλλο κόσμο διαβάστε το παρακάτω:
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου μας λέει ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει μεσαία τάξη» γιατί «είναι χαρακτηριστικό του πως αντιλαμβάνεται ο κ. Τσακαλώτος και ο ΣΥΡΙΖΑ τη μεσαία τάξη. Η πραγματικότητα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει περιουσία 150.000 ευρώ και πάνω»
Για να δούμε ποιος δεν τα πάει καλά με την αριθμητική, πόσο μάλλον με την πραγματικότητα:
Με βάση τα στοιχεία που διαθέτουμε, αλλά και άρθρο της Καθημερινής (δεν την λες και φιλοΣΥΡΙΖΑ) στις 26/5/2019, από 0 μέχρι 150.000 έχει το 87% των φορολογουμένων που κάνουν δήλωση Ε9. Το 87%. 5.130.000 φορολογούμενοι.
Υπάρχουν δε και 530.000 φορολογούμενοι χωρίς ακίνητη περιουσία. Ανεβάζοντας τον προηγούμενο αριθμό σε 5.660.000 φορολογούμενους.
Ακίνητη περιουσία πάνω από 150.000 έχει μόλις το 13%. Δηλαδή 750.000 φορολογούμενοι. (Και μάλιστα πάνω από το 1/3 εξ αυτών δεν ξεπερνά τις 200.000)
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για την ΝΔ είναι το πλουσιότερο 13%. Αυτό εννοούμε όταν λέμε ότι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ζούνε σε άλλα σπίτια, πάνε σε άλλα σχολεία και πανεπιστήμια, κυκλοφορούν σε άλλες περιοχές και το χειμώνα και το καλοκαίρι, ζούνε σε μια δική τους φούσκα μακριά από την κοινωνική πλειοψηφία.
Δεν είναι ότι είναι μια ελίτ που αδιαφορεί για όλους τους άλλους. Είναι μια ελίτ που δεν έχει ιδέα για όλους τους άλλους.
Τους εύχομαι λοιπόν στις εκλογές να τους ψηφίσει η «συντριπτική πλειοψηφία» του 13% που εκπροσωπούν.
Και εμάς ας μας ψηφίσει η «συντριπτική μειοψηφία» του 87% που εκπροσωπούμε.
ΥΓ. Στην φωτογραφία από την Καθημερινή βλέπετε και ποιους είχαμε ενισχύσει εμείς όταν μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ το 2019.
Πώς ξέσπασε η κόντρα μεταξύ Οικονόμου και Τσακαλώτου για το θέμα γονικών παροχών Υπενθυμίζεται ότι ο Οικονόμου είχε κληθεί να σχολιάσει νωρίτερα τη χθεσινή ανάρτηση που έκανε ο κ. Τσακαλώτος για το θέμα των γονικών παροχών. Ο κ. Τσακαλώτου είχε αναφέρει σε ανάρτηση του στο facebook για τις γονικές παροχές τα εξής ” Όταν κάποιος μοιράζει δίκαια τον πλούτο και κάνει τεράστια δώρα σε όσους έχουν ακίνητα περιουσία 800.000 και δεν δίνει τίποτα σε όσους έχουν μέχρι 150 .000 το λες και απατεωνιά”.
Με αφορμή την ανάρτηση αυτή ο κ. Οικονόμου είπε ότι “το μέτρο λέει: μηδενίζεται ο φόρος γονικής παροχής, μηδενίζεται είτε για ακίνητα, είτε για μετρητά, είτε για μετοχές έως τις 800.000 ευρώ”. Υπενθύμισε ότι έως τώρα ίσχυε το εξής: Αυτό ήταν μηδενικό μέχρι 150.000 ευρώ. Και από εκεί και πέρα υπήρχε μια κλιμάκωση από τις 150.000 ευρώ μέχρι και πάνω από τις 800.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό το πώς αντιλαμβάνεται ο κ. Τσακαλώτος ,ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ τη μεσαία τάξη. Δεν σχολιάζω το τέχνασμα πάνω στο ανώτατο όριο. Η πραγματικότητα είναι σήμερα ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, πολύ μεγάλο ποσοστό έχει περιουσίες από 150.000 ευρώ και πάνω”. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “την όποια περιουσία είχε ο κόσμος – είτε στην διάσταση των ακινήτων, είτε στην διάσταση των μετρητών, των μετοχών – αντιμετώπιζε ένα σοβαρό εμπόδιο να δώσει στα εγγόνια ή στα παιδιά του εξαιτίας της φορολόγησης που υπήρχε. Αυτό λοιπόν είναι ένα μέτρο το οποίο ακουμπά και ενδιαφέρει πάρα πολλούς Έλληνες. Το αντιλαμβάνεται αυτό κανείς: Με μια περιουσία που μπορεί να έχουν οι πολίτες στη Αθήνα ή στις πόλεις καταγωγής τους ή οπουδήποτε αλλού θα έπρεπε να ξαναπληρώσουν για να τη δώσουν στα παιδιά τους. Επρόκειτο για παράνοια την οποία νομίζω ότι οποιοσδήποτε καλόπιστος αντιλαμβάνεται. Εδώ το πρόβλημα είναι καθαρά πρόβλημα ειλικρίνειας, δεν βάζω την παράμετρο υποκρισίας και θεώρησης το τι σημαίνει μεσαία τάξη. Η μεσαία τάξη στη Ελλάδα καλύπτεται απόλυτα στην μεγάλη της πλειοψηφία από αυτό το μέτρο. Από αυτή την εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, την απήχηση της οποίας νομίζω κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Επαναλαμβάνω δεν είναι σώφρων να στεκόμαστε στο ανώτατο όριο. Οφείλουμε να δούμε τους ανθρώπους που κινούνται από τις 150.000 ευρώ που ήταν το αφορολόγητο, μέχρι σήμερα 800.000 ευρώ που επεκτείνεται. Εκεί υπάρχουν πάρα πάρα πολλές οικογένειες”.