Quantcast
Πράκτορες ΟΠΑΠ: Εκατοντάδες λουκέτα σε περίπτωση που επιβληθεί φόρος στα παιχνίδια - enikonomia.gr
share

Πράκτορες ΟΠΑΠ: Εκατοντάδες λουκέτα σε περίπτωση που επιβληθεί φόρος στα παιχνίδια

δημοσιεύτηκε:

Aνοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων άφησε σήμερα η διοίκηση της ομοσπονδίας πρακτόρων ΟΠΑΠ που προειδοποίησε για εκατοντάδες λουκέτα σε περίπτωση που αυξηθεί η φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η διοίκηση της ομοσπονδίας τόνισε ότι όλα θα κριθούν από τη συνάντηση που θα έχει σήμερα το απόγευμα με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Οι πράκτορες επισημαίνουν πως οι προσδοκίες του υπουργείου οικονομικών για σημαντικά έσοδα από την πρόσθετη φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών δεν θα επιβεβαιωθούν.

Όπως είπαν οι πράκτορες η επιβολή τέλους δεν θα επιφέρει τα αναμενόμενα έσοδα και εξέφρασαν την απορία αναφορικά με το γιατί η κυβέρνηση δεν στρέφεται στο κυνήγι κατά του παράνομου τζόγου.

Εκτίμησαν ότι η επιβολή τέλους θα οδηγήσει σε μείωση του τζίρου, αφού δεν θα γίνεται «ανακύκλωση» στοιχήματος και εν τέλει θα έχει αποτέλεσμα να μπει λουκέτο σε έως και 1.000 πρακτορεία.

Υπενθυμίζεται ότι σε επιστολή που είχε στείλει στα μέλη της η ΠΟΕΠΠΠ, υπογράμμιζε:

«Σας ενημερώνουμε ότι η τελική απόφαση της κυβέρνησης, στην αναζήτηση ισοδυνάμων, είναι η επιβολή φόρου σε όλα τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ Α.Ε. Δυστυχώς συνάδελφοι, το Υπ.Οικ και η κυβέρνηση, παρά τις έντονες αντιδράσεις του συνόλου των σωματείων πρακτόρων όλης της χώρας, τις πολύπλευρες επαφές της ΠΟΕΠΠΠ με κυβερνητικούς παράγοντες και το αρμόδιο Υπουργείο, προχώρησε σε μια παράλογη απόφαση που θα πλήξει τον κλάδο άμεσα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.