Quantcast
Πούτιν: Δεν μιλήσαμε για οικονομική βοήθεια, ενδιαφέρον για επενδύσεις - enikonomia.gr
share

Πούτιν: Δεν μιλήσαμε για οικονομική βοήθεια, ενδιαφέρον για επενδύσεις

δημοσιεύτηκε:

Τη δέσμευσή του για την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας μετέφερε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως τόνισε ο Πούτιν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, “θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε το εμπόριο μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας”, ενώ γνωστοποίησε ότι συμφωνήθηκε η ανάπτυξη συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας και των επενδύσεων.

Με τον Αλ. Τσίπρα, εξήγησε ο Ρώσος πρόεδρος, αναφερθήκαμε στις προοπτικές υλοποίησης του σχεδίου μεταφοράς ρωσικού αερίου στην Ευρώπη, με στόχο η Ελλάδα να γίνει βασικό κέντρο διανομής.

Οι δύο χώρες θα συνεργαστούν και στον τομέα της βιομηχανίας, εξήγησε ο Πούτιν, επιβεβαιώνοντας πως οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι ενδιαφέρονται για τον εκσυγχρονισμό του ΟΛΘ.

Ενισχύεται η περιφερειακή συνεργασία των δύο χωρών, επανέλαβε ο Ρώσος πρόεδρος, δεσμευόμενος επίσης για την ενίσχυση της παρουσίας των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα.

Πρέπει να γίνει διευθέτηση του Κυπριακού βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, διεμήνυσε, σε άλλο μέρος της συνέντευξης Τύπου, ο Ρώσος πρόεδρος.

Ταυτόχρονα αποκάλυψε πως είχε μια αναλυτική και εποικοδομητική συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι προοπτικές βελτίωσης των σχέσεων Ρωσίας – ΕΕ.

Δεν ετέθη αίτημα οικονομικής βοήθειας από την Ελλάδα, διεμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος, κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου, ο Πούτιν τόνισε πως Ελλάδα και Ρωσία θα διευρύνουν τη συνεργασία τους και στον τομέα της οικονομίας.

Είμαστε θετικοί στην αμοιβαία συνεργασία, τόνισε, για να προσθέσει ωστόσο πως “δεν μπορούμε να εξαιρέσουμε την Ελλάδα από τις κυρώσεις εναντίον της ΕΕ”.

Η Ελλάδα αναγκάστηκε να υπογράψει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, σημείωσε ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος, για να επισημάνει πως “με την Ελλάδα είχαμε και έχουμε καλές σχέσεις”.

Υπάρχει ενδιαφέρον Ρώσων επενδυτών σε μία σειρά τομέων στην Ελλάδα, επανέλαβε ο Πούτιν, για να τονίσει πως η Ρωσία είναι έτοιμη να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς αποκρατικοποίησης ελληνικών εταιρειών.

Θα μπορούσαμε να χρηματοδοτήσουμε ένα μεγάλο έργο στην Ελλάδα, ανέφερε επίσης, για να συμπληρώσει πως, με τον Αλ. Τσίπρα συζήτησαν την προοπτική συνεργασίας για ορισμένα έργα υποδομής στην Ελλάδα.

Δεν θα υπάρξει Turkish Stream στην Ελλάδα, αλλά… ελληνικός αγωγός αερίου, ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος, για να προσθέσει πως “συζητήσαμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Turkish Stream”.

Εξετάσαμε τη χρηματοδότηση της δημιουργίας ενός ελληνικού αγωγού, ο οποίος θα παραλαμβάνει ρωσικό αέριο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, τόνισε επίσης.

Ταυτόχρονα εξέφρασε την πεποίθηση πως εάν η Ελλάδα ενισχυθεί χάρη στη συνεργασία με τη Ρωσία, τότε και η Ε.Ε. και οι πιστωτές θα έχουν όφελος.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η επίσκεψη Τσίπρα στη Ρωσία θεωρήθηκε παράδοξη, δεν δίστασε να σχολιάσει ο Ρώσος πρόεδρος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.