Quantcast
Politico: Σε δύσκολη θέση ο Γιάνης Βαρουφάκης - enikonomia.gr
share

Politico: Σε δύσκολη θέση ο Γιάνης Βαρουφάκης

δημοσιεύτηκε:

Ως αποδυνάμωση του Υπουργού Οικονομικών περιγράφει το Politico (ενημερωτικός κόμβος των Βρυξελλών) την αναδιοργάνωση της διαπραγματευτικής ομάδας της Ελληνικής κυβέρνησης.

Μπορεί ο Γιάνης Βαρουφάκης να βγήκε λαβωμένος συναισθηματικά μετά την πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, αναφέρει το Politico, η πίεση ωστόσο που του άσκησαν φαίνεται να έχει αποτελέσματα και στην θέση του στις διαπραγματεύσεις.

Αν και ο Βαρουφάκης υπήρξε το δημόσιο πρόσωπο της ελληνικής αδιαλλαξία, η θέση του πλέον έχει αποδυναμωθεί συνεχίζει τοδημοσίευμα υπογραμμίζοντας ότι ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και στενός σύμμαχος του Γιάννη Δραγασάκη, θα επιστρέψει στις συνομιλίες τις οποίες μέχρι τώρα διεξήγαγε ο Νίκος Θεοχαράκης  γενικός  γραμματέας για τη δημοσιονομική πολιτική και επιλογή του Γιανη Βαρουφάκη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επίσης αποφάσισε να εμπλακεί και κάλεσε την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την Κυριακή, αν και δεν υπήρξε σχόλιο από τους Γερμανούς ακόμη ως προς το περιεχόμενο της συνομιλίας προσθέτει το Politico αναπτύσσοντας τους λόγους της υποβάθμισης του Έλληνα Υπουργού.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα και τα σήματα που έρχονται από την Αθήνα δείχνουν κινητικότητα. Ο κ. Δραγασάκης έδωσε συνέντευξη στην Αυγή, κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία με τα θεσμικά όργανα αρχές Μαΐου, πριν από την κρίσιμη 11η Μαΐου, συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.