Πιτέλα: Να μην ξεχνά κανείς την Ελλάδα που μοιάζει να γίνεται κλουβί για μετανάστες

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια Ευρώπη κυβερνήσεων που δεν μπορεί καν να αποφασίσει» είναι η διαπίστωση, που με σχετική πικρία ξεκίνησε την παρέμβασή του ο αρχηγός των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα.

«Είναι σημαντικό να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία με την Τουρκία, αρκεί να μην υπάρχει καμία απολύτως αμφισημία. Οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι όχι εμπορεύματα, η Συμφωνία δεν μπορεί επομένως να αποτελέσει παζάρι εις βάρος των ανθρώπων. Να μην μπερδεύουμε το προσφυγικό με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και το θέμα των προξενικών θεωρήσεων», υπογράμμισε ο κ. Πιτέλα και πρόσθεσε:

«Δεν δίνουμε εν λευκώ επιταγή, το δε Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να εξετάσει τις προτάσεις της Τουρκίας. Θέλουμε μια συνεργασία που να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τη σύμβαση της Γενεύης». τόνισε.

Ο κ. Πιτέλα κάλεσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τους συναδέλφους του «να μην ξεχνούν αυτές τις ώρες την Ελλάδα», που «μοιάζει να γίνεται κλουβί για τους μετανάστες που συσσωρεύονται και βρίσκονται σε αδιέξοδο». Είναι σημαντικό να βοηθήσουμε την Ελλάδα, είπε, μέσω μετεγκατάστασης σε άλλες χώρες και ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Όταν θα γίνει η πρώτη μετεγκατάσταση από την Ελλάδα, θα πρέπει να σταματήσουν όλες οι παράνομες διελεύσεις προς την ΠΓΔΜ και τις άλλες χώρες», ανέφερε, επίσης.

Exit mobile version