Πιτέλα: Η Ευρώπη χωρίς Ελλάδα είναι βρέφος χωρίς πιστοποιητικό γεννήσεως

Στην Αθήνα βρίσκεται ο επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα, ο οποίος το πρωί συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, γιατί, όπως είπε, η «Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι σαν βρέφος χωρίς πιστοποιητικό γεννήσεως» και προσκάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο και να μιλήσει την Ολομέλεια των Σοσιαλδημοκρατών Ευρωβουλευτών.

Από την πλευρά ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναφορά του κ. Πιτέλα και αποδέχθηκε την πρόσκλησή του, ενώ εξήρε την εξαιρετική συνεργασία του με τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ .

Το μεσημέρι ο κ. Πιτέλα είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να μπορέσει να απελευθερωθεί η δύναμη της κοινωνίας. Ο Τζιάνι Πιτέλα επεσήμανε την ανάγκη μεγάλων αλλαγών που θα φέρουν ακόμη πιο κοντά την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Λίγο αργότερα συναντήθηκε με το Γιώργο Παπανδρέου και συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς να έχουν θετική κατάληξη, καθώς και τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης, την ατζέντα των σοσιαλιστών και την ανάγκη ευρύτερης συνεργασίας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Exit mobile version