Quantcast
Πηγές Υπουργείου Εργασίας κατά ΝΔ: Νοσταλγεί τις απαιτήσεις των δανειστών - enikonomia.gr
share

Πηγές Υπουργείου Εργασίας κατά ΝΔ: Νοσταλγεί τις απαιτήσεις των δανειστών

δημοσιεύτηκε:

Πηγές του Υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν τα εξής ότι ο κ. Βρούτσης υποστήριξε σήμερα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, ότι η κυβέρνηση συμφώνησε σε απόλυτη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και επιχείρησε να ανοίξει άλλον ένα κύκλο τρομοκρατικών «ειδήσεων».

Επειδή τα στελέχη της ΝΔ δηλώνουν δήθεν αδυναμία κατανόησης του περιεχομένου της συμφωνίας, τους εξηγούμε ότι καμία απελευθέρωση δεν υπάρχει στις ομαδικές απολύσεις.

Τα όρια των ομαδικών απολύσεων δεν αλλάζουν και παραμένουν ως έχουν:

– Έξι (6) εργαζόμενοι το μήνα για επιχειρήσεις που απασχολούν 20‐150 άτομα.

– Ποσοστό 5% του προσωπικού και μέχρι 30 άτομα το μήνα για επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 150 εργαζομένους.

Οι ακραίες απαιτήσεις των δανειστών για πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων αποκρούστηκαν.

Υπενθυμίζουμε, επίσης, στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι την ώρα που η κυβέρνηση έδινε τη μάχη για την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων απέναντι στις ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, η ΝΔ είχε διαλέξει στρατόπεδο, ήταν με τους δανειστές.

Χαρακτήριζε ιδεοληψίες τις θέσεις της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για την απόκρουση των ομαδικών απολύσεων και του λοκ άουτ. Τώρα που η κυβέρνηση κατάφερε όχι μόνο να αποκρούσει τις απαιτήσεις αυτές, αλλά και να χαράξει το δρόμο επανάκτησης βασικών εργατικών δικαιωμάτων, η ΝΔ νοσταλγεί τις απαιτήσεις των δανειστών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.