Quantcast
Παυλόπουλος: Αναγκαία Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό - enikonomia.gr
share

Παυλόπουλος: Αναγκαία Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη διεξαγωγής Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. ο οποίος δέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Χρήστο Ζώη, ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στη Μυτιλήνη.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι είναι αναγκαίο να γίνει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.

“Δεν μπορεί να μείνουμε με την εικόνα της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου, όταν έχουμε αυτό το φαινόμενο μεταναστευτικών ροών, και ιδίως προσφυγικών ροών που αντιμετωπίζουμε. Δεν μπορεί η Ευρώπη ένα τέτοιο φαινόμενο, που είναι θέμα όχι μόνον ασφάλειας αλλά και ανθρωπισμού, και δικαιωμάτων του ανθρώπου, να το αντιμετωπίσει τόσο επιδερμικά, όσο το αντιμετώπισε τον περασμένο Ιούνιο”, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τόνισε παράλληλα πως “η αυτοθυσία, με την οποία το Λιμενικό κάνει την δουλειά του, αποδεικνύει την ανάγκη να κατανοήσει και η Ευρώπη – και ευτυχώς το κατανοεί” ότι “η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εξωτερικά σύνορα”.

“Είναι τα σύνορα των κρατών – μελών και τα σύνορα αυτά οφείλει και η Ευρώπη να τα διαφυλάσσει. Γι΄ αυτό και είναι ανάγκη να ενισχυθεί ο Frontex, να μετατραπεί σε πραγματική ευρωπαϊκή δύναμη. Έτσι ώστε να ασκηθεί η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως περιγράφει το Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο”, ανέφερε.

Και συμπλήρωσε: “Αυτή την στιγμή κρινόμαστε όλοι. Η μεγάλη μας πρόκληση είναι πως η Δύση και η Ευρώπη ανταποκρίνονται στις αρχές και τις αξίες με βάση τις οποίες εξελίχθηκαν ιστορικά”.

Από τη μεριά του, ο Χρήστος Ζώης τον ευχαρίστησε για την αναγνώριση των ενεργειών των στελεχών του Λιμενικού Σώματος ενώ τον ενημέρωσε ότι χθες το βράδυ γύρισε από τη Μυτιλήνη όπου πραγματοποίησε αυτοψία, “συνοδεία όλων των εμπλεκομένων συναρμόδιων φορέων” και πως “πάνε όπως τα είχαμε σχεδιάσει”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.