Quantcast
Παύλος Πολάκης: Το παρασκήνιο της διαγραφής του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Ομόθυμη καταδίκη της στάσης του από τα κόμματα - enikonomia.gr
share

Παύλος Πολάκης: Το παρασκήνιο της διαγραφής του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Ομόθυμη καταδίκη της στάσης του από τα κόμματα

δημοσιεύτηκε:

Η απρόκλητη λεκτική επίθεση του ανεξάρτητου, πλέον, βουλευτή, Παύλου Πολάκη, σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής το απόγευμα της Πέμπτης, που οδήγησε στη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία.

Αντίθετα, ήταν ένας ακόμη κρίκος στη μακρά αλυσίδα οξυμένων συμπεριφορών του Παύλου Πολάκη, που διαχρονικά έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» αυτή τη φορά. Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί μια σειρά από γεγονότα: η διαφωνία και η αποχή του από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η διαφωνία του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα εξοπλιστικά, η αποστροφή του κ. Κασσελάκη που χαρακτηριστικά είχε πει «Αν θες να φύγεις, φύγε», η οποία λίγο αργότερα συνοδεύτηκε με την απομάκρυνσή του από τη θέση του συντονιστή της Κ.Ο., αλλά και πρόσφατα η λεκτική επίθεσή του προς τη βουλευτή και γραμματέα της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα. Σε αυτά, προστίθενται και οι ανά διαστήματα αντιπαραθέσεις του Παύλου Πολάκη με μια σειρά από στελέχη της Κουμουνδούρου, όπως ο Κώστας Ζαχαριάδης, καθώς και οι «βολές» που είχε εξαπολύσει ακόμη και προς τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την πρωτοβουλία του για τη δημιουργία του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα.

Η σημερινή, όμως, προκλητική συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη προκάλεσε «πάγωμα» όχι μόνο στους παριστάμενους στην Επιτροπή βουλευτές, αλλά σε ολόκληρη την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η αντίδραση, εξάλλου, της Αθηνάς Λινού, η οποία ξέσπασε σε κλάματα ζητώντας συγγνώμη εκ μέρους του συναδέλφου της στην υπάλληλο της Βουλής, είναι ενδεικτική.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό ζήτησε να δει το βίντεο. Τα όσα είχαν καταγραφεί σε αυτό, καθώς και η αντίδραση της Αθηνάς Λινού, φαίνεται να λειτούργησαν καταλυτικά στην απόφασή του να θέσει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τον «αψύ» κρητικό βουλευτή.

Έτσι, επικοινώνησε άμεσα με τον Σωκράτη Φάμελλο, γνωστοποιώντας του την απόφασή του και ζητώντας του να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς το προεδρείο της Βουλής, ενώ παράλληλα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με μια λιτή ανακοίνωση λίγων λέξεων ανέλαβε να δώσει στη δημοσιότητα άμεσα τη διαγραφή του κ. Πολάκη.

«Έπειτα από εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο», σημείωνε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το απόγευμα της Πέμπτης (25/7).

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, απέφυγε κάθε αναφορά στον Παύλο Πολάκη και στο περιστατικό, αλλά και στο τι μέλλει γενέσθαι με την ιδιότητά του ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Χανίων αρχικά ήταν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, ωστόσο στη συνέχεια οι διαφορετικές προσεγγίσεις για μια σειρά θεμάτων μεταξύ των δύο ανδρών, οδήγησαν στο να ψυχρανθεί το κλίμα ανάμεσά τους.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης, επιμένει να χαρακτηρίζει τη διαγραφή του ως «στημένη».

«Τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν τον χαρίζω σε κανέναν! Ούτε πρώην ούτε νυν!», αναφέρει σε νέα του ανάρτηση το βράδυ της Πέμπτης ο Παύλος Πολάκης, υπογραμμίζοντας ότι «Ο λαός αποφασίζει ποιον διαγράφει από βουλευτή και τα μέλη του κόμματος από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ! Κανείς άλλος!».

Παράλληλα, εξαπολύει βολές κατά της Αθηνάς Λινού σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Όσο περνάει η ώρα τόσο φαίνεται το στήσιμο με τα ψεύτικα δάκρυα και τη «συγγνώμη» εκ μέρους μου από τη Λινού που έδωσε την πάσα και εκτός και εντός.. Κανένας δεν μπορεί να ζητάει συγγνώμη για μένα! Να κλαίει για αυτά που κάνει ο Μητσοτάκης και ο Άδωνης στην δημόσια υγεία και όχι για ανύπαρκτο «μπούλινγκ» σε μια μετακλητή του Άδωνη που κορόιδευε όση ώρα μιλούσα με ειρωνικά χαμόγελα, υποτιμητικές γκριμάτσες και χειρονομίες απαξίας!!».

«Αύριο στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας θα έχω μια καινούργια αποκάλυψη που θα κάνει πάταγο!!!», προσθέτει.

Καταλήγοντας, υπογράφει την ανάρτηση με την ιδιότητα του βουλευτή Χανίων και του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, της ΟΜ Σφακίων.

Δείτε την ανάρτηση:

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το απόγευμα της Πέμπτης, εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας, γεγονός που πυροδότησε αντιδράσεις στη συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση. Ο κ. Πολάκης, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, απευθύνθηκε στη συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας η οποία παρίστατο στην αίθουσα, με τρόπο που οδήγησε και την ίδια την συνάδελφό του Αθηνά Λινού να ξεσπάσει σε κλάματα.

«Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω», είπε ο Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος στη συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας.

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας», είπε η Αθηνά Λινού, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της. «Νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο», είπε η Αθηνά Λινού.

Προηγουμένως, ο ειδικός αγορητής της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρος Μπιμπίλας είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο να προσβάλλεται μια κυρία κατ΄ αυτόν τον τρόπο. «Δεν θέλουμε να περάσει αυτή η γραμμή στη Βουλή. Έχει γίνει επανειλημμένως και γι΄ αυτό απογοητεύομαι, να έχουν προσβληθεί η κ. Κωνσταντοπούλου, η κ. Ακρίτα. Εμείς ως Πλεύση Ελευθερίας διαφωνούμε, δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής να προσβάλλει κάποιον, ιδιαίτερα όταν είναι γυναίκα. Δεν είναι δημοκρατικό, δεν είναι ευπρεπές».

«Είναι μη αποδεκτή αυτή η συμπεριφορά επίθεσης για τα χαρακτηριστικά του προσώπου των άλλων», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργος Στύλιος.

«Αυτή η συμπεριφορά δεν συνάδει με τον χώρο που βρισκόμαστε. Πολιτικά μπορεί να έχουμε διαφορές, αλλά πάνω από όλα είναι ο σεβασμός στον άλλον», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Παπαθανάσης.

Δείτε το βίντεο από την επίθεση του Παύλου Πολάκη σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας:

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ζήτησα την λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον του κ. Πολάκη»

Τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη προς την εργαζόμενη καταδίκασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι ζήτησε την λήψη πειθαρχικών μέτρων από τη Βουλή εναντίον του.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει:

«Πριν από λίγο, στην διακοπείσα από χθες συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εν απουσία μου, ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία στην νομική μου σύμβουλο κ. Νατάσσα Πετρούλια. Η κα Πετρούλια εκεί βρισκόταν στην εργασία της, καθώς η δουλειά της είναι να ετοιμάζει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θέλουμε ή όχι να εγκρίνουμε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής. Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της επιτέθηκε διότι είπε: «δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ» προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη. Ήταν τόσο βάναυση η επίθεση του σε μία εργαζόμενη ανυπεράσπιστη γυναίκα, που στη συνέχεια οι συνάδελφοι κ. Μπιμπίλας από την Πλεύση Ελευθερίας, κ. Παναγιωτόπουλος και η κα Αθηνά Λινού από τον ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν αμέσως το περιστατικό, όπως φυσικά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Στύλιος και ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Η κα Λινού μάλιστα στο τέλος δάκρυσε από ντροπή, για την συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου και στο πώς έκανε να αισθανθεί την εργαζόμενη αυτή γυναίκα εκείνη την στιγμή.
Κατόπιν όλων αυτών επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησα την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά»

Δείτε την ανάρτηση:

Μαρινάκης: Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης σήμερα στη Βουλή προέβη, για πολλοστή φορά, σε μια απρόκλητη φραστική επίθεση, στρεφόμενος κατά συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας ‘Αδωνι Γεωργιάδη», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας, όπως κι εμείς έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές μπορεί να επιτεθεί χωρίς λόγο και αιτία σε όποιον άνθρωπο βρει εύκαιρο. Αυτή τη φορά επέλεξε μια εργαζόμενη γυναίκα, η οποία, μάλιστα, δεν μπορούσε ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αφού δεν είχε δικαίωμα λόγου», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και τόνισε: «Ελπίζουμε αυτή να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το -ομολογουμένως ευρύχωρο- ποτήρι της ατελείωτης ανοχής του κ. Κασσελάκη και να κάνει, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, το αυτονόητο, διαγράφοντας τον κ. Πολάκη. Πλέον δεν πείθει ούτε τους βουλευτές του, όπως φάνηκε και από την ανθρώπινη αντίδραση της κας Λινού στο νέο αυτό παραλήρημα λεκτικής βίας του κ. Πολάκη».

Τασούλας για Πολάκη: «Απεχθές και αηδιαστικό περιστατικό» – Τι ποινή του επέβαλε

Μομφή και κυρώσεις επέβαλε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, στον Παύλο Πολάκη για το περιστατικό της λεκτικής επίθεσης του σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Τασούλας, εξήντλησε την βαρύτητα του Κανονισμού της Βουλής στο πρόσωπο του κ. Πολάκη, αφού αποφάνθηκε ότι υπάρχει σαφής παραβίαση του άρθρου 77 του Κανονισμού για «απρεπή συμπεριφορά με λόγια και με έργα». Ο πρόεδρος της Βουλής, τόνισε ότι η χειρότερη μορφή απρεπούς συμπεριφοράς σηκώνει την απόδοση μομφής εκ μέρους του Προέδρου, και η πιο επαχθής συνέπεια αυτής, σημαίνει την περικοπή του μισού μισθού του. Προειδοποίησε ότι αν βουλευτής συνεχίσει αυτή την συμπεριφορά θα υφίσταται συνεχώς τον πέλεκυ των συνεπειών της περικοπής του μισθού του, που ξεκινάει τώρα και είναι το πρώτο μέτρο. «Θα έχουμε και επαχθέστερα», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος ζήτησε την έγκριση του Σώματος για να επιβληθεί η ποινή στον Παύλο Πολάκη τονίζοντας: «Είμαι βέβαιος ότι η συμπεριφορά δεν εκφράζει κανέναν, παρά μόνον τον θλιβερό κ. Πολάκη, με τον οποίο αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά κι αν συνεχίσει, ακόμη πιο σοβαρά για τον ίδιον».

«Αν συνεχίσει με αυτή τη συμπεριφορά, με διαδοχικές αποφάσεις μας θα βοηθήσει πολύ με αυτή του τη χυδαιότητα τα οικονομικά της χώρας. Δεν αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μας να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές επειδή φοβόμαστε μήπως μας βρίσει ο κ. Πολάκης» είπε ο κ. Τασούλας.

Καταλαμβάνοντας την έδρα, ο πρόεδρος της Βουλής, μίλησε για «απαράδεκτη συμπεριφορά» συναδέλφου έναντι εργαζομένης, έναντι γυναίκας η οποία έκανε τη δουλειά της σε επιτροπή της Βουλής, η οποία δέχθηκε έναν καταιγισμό ονειδιστικής και υβριστικής συμπεριφοράς από τον Παύλο Πολάκη και αναγκάστηκε να ακούσει σε ύφος αποτρόπαιο και προσβλητικό.

Περιέγραψε δε, τα όσα διεμήφθησαν στην επιτροπή της Βουλής και τα όσα απηύθυνε ο Παύλος Πολάκης προς την συνεργάτη του υπουργού Υγείας, ‘Αδωνι Γεωργιάδη: «Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε εσάς το λέω. Ναι σε σας το λέω. Έχετε ένα μόνιμο στρίψιμο του στόματός σας» και διάφορες τέτοιες ερμηνείες της φυσιογνωμίας της, οι οποίες απάδουν της οποιασδήποτε συμπεριφορές.

«Ειλικρινά πιστέψτε με, όση φιλοδοξία και να περιέχει το να είναι κανείς πρόεδρος της Βουλής, τέτοιες ώρες ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συναδέλφους, που με αναγκάζουν να αισθάνομαι τέτοια ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό όπως εκπροσωπείται από πρόσωπα όπως ο κ. Πολάκης, ο οποίος κατ’ επανάληψη έχει εκθέσει την ιδιότητά του, έχει εκθέσει τους ψηφοφόρους του, έχει εκθέσει την παράταξή του και δεν θα επιτρέψω από δω και πέρα, σε αυτόν τον ζήτουλα, τον χυδαίο ζήτουλα προσοχής, μέσω ύβρεων και προπηλακισμών να προσβάλλει τις ιδιότητες όλων μας” είπε ο κ. Τασούλας και συνέχισε: “Όλοι κάνουμε λάθη. Όλοι παραφερόμαστε, αλλά αυτή η κατ’ επανάληψη υβριστική, ταπεινωτική, για τρίτους, συμπεριφορά, η οποία μάλιστα περιβάλλεται από το κόρδωμα ότι τάχα αυτό συνιστά μια συμπεριφορά ανδροπρεπή και συντριπτική για τα επιχειρήματα των άλλων, παύει να γίνεται ανεκτή. Είναι ανυπόφορο».

«Χθες μιλήσαμε για τα 50 χρόνια της Δημοκρατίας, είπαμε ότι έχουμε βελτιώσει τον κοινοβουλευτισμό και δεν θα επιτρέψω σε οποιονδήποτε κύριο Πολάκη να βυθίζει την εικόνα μας συνεχώς προς τον βούρκο του. Αν έχει επιλέξει αυτόν τον βούρκο, ας τον χαρεί μόνος του. Ο Κανονισμός της Βουλής, δεν έχει γίνει γίνει για τύπους σαν τον κ. Πολάκη, έχει γίνει για ανθρώπους που στιγμιαία και επ’ ευκαιρία παραφέρονται και τυγχάνουν μιας αποδοκιμασίας» κατέληξε στην παρέμβασή του ο κ. Τασούλας.

Πολάκης: «Παίρνω την ευθύνη όλων όσων έχω κάνει»

«Εγώ παίρνω την ευθύνη όλων όσων έχω κάνει», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης, μετά την λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη σε Επιτροπή της Βουλής.

«Μια κυρία, συνεργάτης του κ. Γεωργιάδη, όλη την ώρα που αναδείκνυα το σκάνδαλο του 1.750.000 ευρώ αντί για 300.000 ευρώ, κούναγε υποτιμητικά το κεφάλι της. Ήταν υποτιμητικό. Της είπα να μην στρίβει τη μούρη της» είπε ο κ. Πολάκης σε δηλώσεις του από το περιστύλιο της Βουλής.

Σχολιάζοντας την αντίδραση της Αθηνάς Λινού που ζήτησε κλαίγοντας συγγνώμη, ο Παύλος Πολάκης είπε: «η κ. Λινού να ζητά συγγνώμη για αυτήν και όχι για εμένα».

Αναφερόμενος σε πρόσωπο που προτείνει η κυβέρνηση για την Επιτροπή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, υποστηρίζοντας πως « έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για φοροδιαφυγή 3 εκατομμύρια ευρώ».

«Ενώ συμβαίνουν αυτά και αποκαλύπτουμε τεράστια πράγματα κάποιοι κοιτάνε το δάχτυλο, αντί να πουν στην κυρία που με υποτιμούσε πως ήταν απλά συνεργάτης», επεσήμανε.

Καταδίκασαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων την επίθεση σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας

Για ντροπιαστικό, απαράδεκτο και καταδικαστέο περιστατικό έκαναν λόγο οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, αναφορικά με την λεκτική επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας, ενώ συντάχθηκαν και συμφώνησαν πλήρως με τις αυστηρές ποινές που του επιβλήθηκαν από τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.
«Στηρίζουμε όλα όσα είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας και ας κρατήσουμε το θετικό που υπήρξε. Την αντίδραση της κ. Λινού και το δάκρυ της για το γεγονός που συνέβη. Όλους μας εκφράζει και όλοι καταδίκασαν το περιστατικό άμεσα», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης και πρόσθεσε: «Επειδή άκουσα με μεγάλη προσοχή τον κ. Φάμελλο, θα πρέπει να προβληματιστούμε κάποια στιγμή συνολικά για τον τρόπο που εμείς οι ίδιοι θα διαφυλάττουμε το κύρος του Κοινοβουλίου. Στην περίπτωση του κ. Πολάκη ήταν μία ειδική περίπτωση που είχε προκαλέσει πολύ, αλλά θα πρέπει να βλέπουμε όλες μας τις συμπεριφορές».

Στο σημείο αυτό παρενέβη για δεύτερη φορά ο πρόεδρος της Βουλής, για να υπογραμμίσει ότι «βλέποντας τα πρακτικά της Βουλής, πράγματι και ο κ. Μπιμπίλας αποδοκίμασε την συμπεριφορά του κ. Πολάκη και ο προεδρεύων της επιτροπής, Γιώργος Στύλιος, χαρακτήρισε άκρως απαράδεκτη την συμπεριφορά του κ. Πολάκη και συνεπώς υπάρχει αυτή η ομοφωνία στην αποδοκιμασία».

«Κάποιοι σταδιοδρομούν στη πολιτική, επειδή πολλοί από εμάς που δεν τσακωνόμαστε, δεν αντιδικούμε, δεν φωνάζουμε δεν έχουμε όρεξη να τσακωνόμαστε μαζί τους, γιατί δεν είναι το στυλ μας και γιατί ψυχικά δεν αντέχουμε να δεχόμαστε ύβρεις και προπηλακισμούς. Και αυτό τους αφήνει σε μία ασυλία, σε ένα απυρόβλητο, επειδή κανείς δεν έχει όρεξη να τα βάλει μαζί τους», ανέφερε.

Όπως είπε ο κ. Τασούλας, «κανείς δεν ασχολείται μαζί του, γιατί κανείς, και δίκαιο να έχει, δεν θέλει να ασχολείται με δικαστήρια».

«Ε λοιπόν, τέλος αυτή η ιστορία. Τέλος. Δεν μπορεί συνεχώς, τα ίδια πρόσωπα – και εν προκειμένου ο ίδιος – να αμαυρώνει τον τίτλο του, το ρόλο του, το κόμμα του, όλους εμάς, επειδή δεν έχουμε όρεξη να τσακωθούμε μαζί του. Επαναλαμβάνω. Ο κανονισμός της Βουλής έγινε για ανθρώπους οι οποίοι φέρονται πολύ καλύτερα και ενίοτε σπανίως παραφέρονται, παρ’ ελπίδα. Εδώ δεν έχουμε σπανίως και παρ’ ελπίδα. Εδώ παρ’ ελπίδα φέρεται καλά. Αυτό σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο», επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής. Παράλληλα έκανε γνωστό ότι θα εξετάσει αυστηρότερες αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής.

«Βεβαίως η κ. Αθηνά Λινού, εκφράζοντας όλους, με την ευαισθησία μιας βαθιά πολιτισμένης γυναίκας, αντέδρασε εγκαίρως, σωστά, αλλά και εγώ πρέπει να διαφυλάξω το κύρος της Βουλής. Δεν έχω άλλο μέσο πιο αυστηρό, προφανώς θα καταφύγω σε αυστηρότερες αλλαγές του κανονισμού. Ντρέπομαι για αυτή την ανάγκη και εύχομαι να μην επαναληφθούν πάλι αυτά, αλλά δεν το πιστεύω, γιατί υπάρχει μία αντίληψη ότι όσο είμαστε έτσι, φερόμενοι με νταηλίδικο τρόπο, μπορεί σε ένα μέρος ελάχιστο της κοινωνίας να είναι αποδεκτό. Ε, δεν είναι από εμάς αποδεκτό. Και δεν είμαστε τέλειοι εμείς που κρίνουμε τον κ. Πολάκη με αυτή την αυστηρότητα. Και πρώτος εγώ δεν είμαι τέλειος, αλλά υπάρχουν όρια και τα όρια σήμερα ξεπεράστηκαν ντροπιαστικά και οφείλουμε να αντιδράσουμε», ανέφερε ο κ. Τασούλας.

«Είναι φανερό ότι είναι ένα απαράδεκτο και καταδικαστέο γεγονός, προσβλητικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συμφωνούμε από αυτή την άποψη με τα περαιτέρω που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής», είπε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Καταδικάζουμε και εμείς απερίφραστα το περιστατικό. Μέσα σε όλο αυτό το αρνητικό και τα πολλά περιστατικά που συμβαίνουν, υπάρχει ένα αισιόδοξο μήνυμα. Είναι – και συγχαρητήρια στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, για την άμεση αντίδραση, και στην Αθηνά Γληνού, η ελπίδα ότι σε κάθε τέτοιο περιστατικό όλα κόμματα της Βουλής ενώνονται κατά της βίας και ας μείνουμε με αυτό το ευχάριστο μήνυμα ότι πάντοτε θα καταδικάζουμε», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΙΚΗΣ, Γιώργος Τσιρώνης.

«Συντασσόμαστε με τον πρόεδρο της Βουλής», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των «Σπαρτιατών», Θανάσης Χαλκιάς και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα και εγώ να καταδικάσω αυτό το γεγονός και όσα γεγονότα έχουν ξαναγίνει σε αυτή την αίθουσα. Θα είναι πάντα καταδικαστέα και κατακριτέα από την δική μας πλευρά, δεν αρμόζουν στον κοινοβουλευτισμό και θέλω να έχω την ελπίδα ότι θα είναι το τελευταίο γεγονός».

Ομόθυμη καταδίκη του περιστατικού από τα κόμματα

Πηγές ΝΔ για Πολάκη: «Πρώτη φορά βλέπουμε κάποιον να μπαίνει σε θεσμικό όργανο από το οποίο έχει διαγραφεί»

Δηκτικά σχολιάζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας την παρουσία του Παύλου Πολάκη στην Αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, όπου επρόκειτο να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, λίγη ώρα μάλιστα ύστερα από την ανακοίνωση της διαγραφής του από το κόμμα.

«Πρώτη φορά βλέπουμε πάντως κάποιον να μπαίνει σε θεσμικό όργανο από το οποίο έχει διαγραφεί», σχολιάζουν και προσθέτουν: «ίσως το γεγονός το ότι ο Κασσελάκης δεν είπε λέξη για αυτό στην ομιλία του, να επιβεβαιώνει γιατί έγινε έτσι».

ΠΑΣΟΚ: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του κ. Πολάκη»

Καταδίκασε απερίφραστα την συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην Ολομέλεια της Βουλής, βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Η δήλωση του κ. Κουκουλόπουλου έχει ως εξής:

«Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός και συντασσόμαστε πλήρως με τον πυρήνα της τοποθέτησης του Προέδρου της Βουλής, κ. Τασούλα, καθώς και με τη λήψη των μέτρων που εισηγήθηκε. Προσθέτω εμφατικά τη λέξη ΝΤΡΟΠΗ. Προσωπικά, πέραν της καταγγελίας, πραγματικά αισθάνομαι ντροπή και βαθύτατη λύπη.

Χθες γιορτάσαμε μια πολύ λαμπρή ημέρα για την Ελληνική Δημοκρατία και χρέος όλων μας είναι να δίνουμε καθημερινά –όχι μόνο επετειακά- υπόσταση σε αυτή τη ημέρα.»

Λιακούλη: Ντροπή και θλίψη

Από την πλευρά της, η Ευαγγελία Λιακούλη τονίζει ότι «όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης», προκαλούν μόνο ντροπή και θλίψη».

Σε δήλωσή της, η Γραμματέας ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και εισηγήτρια στο ν/σ του Υπουργείου Υγείας για την ψυχική υγεία, επισημαίνει: «Είναι αδιανόητη η εν γένει συμπεριφορά και η προσωπική επίθεση του κ. Πολάκη σε συνεργάτιδα υπουργού και μάλιστα με αναφορά του στη φυσιογνωμία της και σε χαρακτηριστικά του προσώπου της, με κατάπτυστο τρόπο.

Ελληνική Λύση: Καταδικάζουμε κάθε ανάρμοστη συμπεριφορά, απ’ όπου κι αν προέρχεται

Ανακοίνωση για την διαγραφή Πολάκη, αλλά και για την «ατιμωρησία» Αυγενάκη εξέδωσε η Ελληνική Λύση, μετά το επεισόδιο στην Βουλή, με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης αναφέρει τα εξής:

«Η Ελληνική Λύση κατά την πάγια τακτική της, καταδικάζει κάθε ανάρμοστη συμπεριφορά, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Γι’ αυτό και ρωτάμε το κατά τα άλλα «ευαίσθητο» πολιτικό σύστημα:

Γιατί δεν επιδεικνύεται η ίδια ευαισθησία στο θέμα Αυγενάκη, ο οποίος μόλις χθες τριγυρνούσε στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ταυτόχρονα κάθεται στα βουλευτικά έδρανα της Νέας Δημοκρατίας χειροκροτώντας θερμά τον πρωθυπουργό, ενώ υποτίθεται ότι έχει διαγραφεί;

Μιλάμε για τον κύριο Αυγενάκη ο οποίος δεν έκανε μόνο λεκτική επίθεση σε εργαζόμενο, αλλά και σωματική!  Θα τολμήσει να τον διαγράψει τελικά ο κύριος Μητσοτάκης από το κόμμα του; Ποιος κρατάει τελικά ποιον και από που;».

Κωνσταντοπούλου: Κακοποιητική, λεκτικά βίαιη, άκρως υποτιμητική η συμπεριφορά του κ. Πολάκη προς την συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη

«Αυτό που συνέβη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων είναι κακοποιητική, λεκτικά βίαιη, άκρως υποτιμητική συμπεριφορά του κ. Πολάκη προς την συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη είναι ένα γεγονός που δεν θα έπρεπε να επιτρέπει η πρακτική μας, η καθημερινότητά μας, τα αντανακλαστικά μας να συμβαίνει. Θα έπρεπε να απομονώνεται το κακοποιητικό παράδειγμα, ο κακοποιητικός λόγος, η σεξιστική συμπεριφορά», τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Παύλος Πολάκης: Προσπάθησε να μπει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Ένταση με τον Σωκράτη Φάμελλο

«’Ημουν, είμαι και παραμένω ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης λίγο μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, μιλώντας σε βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, λίγο πριν αρχίσει η προγραμματισμένη συνεδρίαση.

Ο Σωκράτης Φάμελλος του είπε ότι δεν είναι πλέον μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και δεν μπορεί να συμμετέχει στη διαδικασία.

Λίγο νωρίτερα ο Σωκράτης Φάμελλος είχε ανακοινώσει από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, μετά από επικοινωνία του με τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, τη διαγραφή του κ. Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Αιτία ήταν ότι ο κ. Πολάκης μίλησε άσχημα σε συνεργάτες υπουργών που σύμφωνα με την δική του δήλωση «ειρωνεύονταν όταν μιλούσε στην συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής».

Ο πρόεδρος της Βουλής του επέβαλε ποινή. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Πολάκης είπε: «Θα το ξαναέκανα. Ποινή έπρεπε να βάλει στους συνεργάτες των υπουργών που κορόιδευαν». Το επιχείρημά του το επανέλαβε ξανά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε πως «όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι εσείς κοιτάτε το δάχτυλο».

Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση του Παύλου Πολάκη να παραστεί στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από τη διαγραφή του δεν ήταν η μόνη από την πλευρά του ανεξάρτητου, πλέον, βουλευτή Χανίων.

Αμέσως μετά την ανάγνωση της επιστολής του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, από τον προεδρεύοντα της Ολομέλειας, με την οποία ο κ. Πολάκης τέθηκε εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων ζήτησε να πάρει τον λόγο, ο οποίος εν τέλει δεν του δόθηκε.

Τότε, αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας και κατευθύνθηκε προς το γραφείο του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, ζητώντας συνάντηση μαζί του. Από το γραφείο του προέδρου της Βουλής ενημερώθηκε ότι ο κ. Τασούλας απουσίαζε από το γραφείο του εκείνη τη στιγμή.

Έτσι, ο Παύλος Πολάκης κατευθύνθηκε προς το περιστύλιο της Βουλής, όπου προέβη σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

«Εγώ παίρνω την ευθύνη όλων όσων έχω κάνει», ανέφερε και πρόσθεσε: «Μια κυρία, συνεργάτης του κ. Γεωργιάδη, όλη την ώρα που αναδείκνυα το σκάνδαλο του 1.750.000 ευρώ αντί για 300.000 ευρώ, κούναγε υποτιμητικά το κεφάλι της. Ήταν υποτιμητικό. Της είπα να μην στρίβει τη μούρη της».

Σχολιάζοντας την αντίδραση της Αθηνάς Λινού που ζήτησε κλαίγοντας συγγνώμη, ο Παύλος Πολάκης είπε: «η κ. Λινού να ζητά συγγνώμη για αυτήν και όχι για εμένα».

Αναφερόμενος σε πρόσωπο που προτείνει η κυβέρνηση για την Επιτροπή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, υποστηρίζοντας πως « έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για φοροδιαφυγή 3 εκατομμύρια ευρώ».

«Ενώ συμβαίνουν αυτά και αποκαλύπτουμε τεράστια πράγματα κάποιοι κοιτάνε το δάχτυλο, αντί να πουν στην κυρία που με υποτιμούσε πως ήταν απλά συνεργάτης», επεσήμανε.

Αμετανόητος ο Παύλος Πολάκης: «Δεν σταματώ, πάρτε το χαμπάρι – Μόνο ο λαός διαγράφει» – Πώς σχολιάζει τη διαγραφή του

Επιμένει να προκαλεί ο Παύλος Πολάκης έπειτα από τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Χανίων επιμένει στη στάση του λέγοντας ότι δεν θα σταματήσει και τονίζοντας ότι «μόνο ο λαός διαγράφει».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Για αυτήν την τοποθέτηση με διάγραψαν από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και μου έβαλε ποινή μισό μισθό ο Τασούλας!!
ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ!
Στήσιμο κανονικό!
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΩ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ !
Μόνο ο λαός διαγράφει!!
(Είχα ετοιμάσει αυτά για το βίντεο:
Η σημερινή μου παρέμβαση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που έρχεται να διαλύσει τον Τομέα της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης.
Τα βασικά σημεία των όσων είπα:
Σχετικά με το ζήτημα της επίταξης των γιατρών: Πάρτε πίσω το άρθρο
Απειλές αυτού του είδους και με το ιταμό ύφος του κ. Γεωργιάδη δεν περνάνε.
Το Σ/Ν που συζητάμε έχει ξετιναχθεί από τους φορείς που μίλησαν χθες. Δεν υπήρξε ένας να πει κάτι καλό. Κάνετε μια μεγάλη διοικητική αλλαγή η οποία θα αποσαρθρώσει το χώρο και βασικά θα αναιρέσει σε πάρα πολλούς τη δυνατότητα να επιλέξουν την οδό της θεραπείας και της απεξάρτησης και όχι της αποκατάστασης, της μείωσης της βλάβης και της ανοχής.
Στηρίξτε τα προγράμματα που έδωσαν ξανά ελπίδα σε χιλιάδες πρώην χρήστες και μην τα εξανδραποδίζετε με αυτό τον τρόπο.
Σχετικά με τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στους γιατρούς:
Απαιτείται-και στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε καταλήξει σε αυτό-διπλασιασμός έως τριπλασιασμός των αμοιβών του υγειονομικού δυναμικού.
Κάντε τα διάφορα κίνητρα πιο μεγάλα και με χαμηλότερο συντελεστή ώστε να μην παίρνει τα μισά η εφορία. Διαφορετικά ότι και να ανακοινώνετε δεν μεταφράζετε στην πράξη σε οικονομική ενίσχυση.
Και μη μας πείτε δεν υπάρχουν χρήματα. Υπάρχουν αλλά είναι πολιτική επιλογή σας να δοθούν αλλού και θα σας πω ένα παράδειγμα:
Δεν είναι δυνατόν να δίνετε για ενεργειακή αναβάθμιση ενός ΚΥ, 600 με 800 τετραγωνικών μέτρων, 1.755.000 €. Γκρεμίστε το και με αυτά τα λεφτά σας χτίζω εγώ δυο!
Για το ΚΥ Φιλιατρών μιλάω.
Το Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας στα Σφακιά, που ήταν 400 περίπου τετραγωνικά μέτρα, το χτίσαμε με 560.000 € μαζί με τον εξοπλισμό».

Δείτε την ανάρτηση:

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.