Quantcast
ΠΑΣΟΚ: Στις 24 Σεπτεμβρίου το debate των υποψήφιων αρχηγών - Οι προτάσεις Ανδρουλάκη - enikonomia.gr
share

ΠΑΣΟΚ: Στις 24 Σεπτεμβρίου το debate των υποψήφιων αρχηγών – Οι προτάσεις Ανδρουλάκη

δημοσιεύτηκε:

Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συμφώνησαν στη διεξαγωγή debate από τη συχνότητα της ΕΡΤ, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024.

Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων έχουν συμφωνήσει σε ένα πλαίσιο διαλόγου θεματικών ενοτήτων καθώς και στη διεξαγωγή απευθείας διαλόγου μεταξύ τους, οι ακριβείς κανόνες του οποίου θα διευθετηθούν στην επόμενη συνάντησή τους.

Ανδρουλάκης στον Realfm 97,8: «Ανοιχτό και όχι προκάτ debate»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στο στούντιο του Realfm 97,8 και παραχώρησε μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου. «Έχουμε περάσει πολλές περιπέτειες στο ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία χρόνια και παρά την αμφισβήτηση που δεχθήκαμε, έχουμε τα υψηλότερα ποσοστά της τελευταίας 12ετίας, είμαστε δεύτερο κόμμα σε όλη την ελληνική περιφέρεια αν εξαιρέσουμε το Λεκανοπέδιο. Χρειάζονται σοβαρές διορθώσεις οργανωτικές και επικοινωνιακές» είπε αρχικά.

«Να ξεκινήσω από μια πρότασή μου. Θέλω να είμαι ο εγγυητής της ενότητας. Πληγώθηκε η παράταξη τα προηγούμενα χρόνια» σημείωσε.

«Πιστεύω ότι φτιάξαμε ένα κλίμα πολύ καλού πολιτικού διαλόγου. Φαίνεται ότι δεν μιμούμαστε αρνητικές πρακτικές και συμπεριφορές. Και αυτό είναι καλό και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι τέλους. Θέλω να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και προτείνω το debate που έχουμε συμφωνήσει να κάνουμε τις επόμενες μέρες όλοι μαζί, να γίνει στη Δημόσια Τηλεόραση και να είναι για πρώτη φορά ένα ανοιχτό debate, και όχι ένα προκάτ debate, όπως όλα αυτά που έχουμε συνηθίσει, των παράλληλων μονολόγων. Ένα debate όπου θα μπορούν ελεύθερα να ρωτήσουν οι υποψήφιοι, να μιλήσουν οι υποψήφιοι και έτσι να γίνει ένας διάλογος ανοιχτός. Να είναι στα πρότυπα των debate που έγιναν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Μπορούμε να κάνουμε ακόμη ένα βήμα και να αποδείξουμε στην ελληνική κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ με πολιτικό πολιτισμό καινοτομεί, ανοίγει διάλογο και νέους δρόμους στην πολιτική συζήτηση στη χώρα μας. Νομίζω ότι θα είναι πάρα πολύ καλό, θα βοηθήσει και θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, μεγαλύτερο από αυτό που έχουν τα άλλα» συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη σε συνέχεια της δημόσιας πρότασής του να δοθεί έμφαση στον απευθείας διάλογο, πρότεινε να υπάρχει η δυνατότητα τρεις φορές, στη διάρκεια του debate, κάθε υποψήφιος να έχει 2λεπτο απευθείας διάλογο με διαφορετικό συνυποψήφιο-α του.

Επιπλέον, από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη προτάθηκε στις 6 θεματικές ενότητες να συζητηθούν τα εξής θέματα:

-Οικονομία, Κοινωνικό Κράτος, Περιφερειακή Ανάπτυξη

-Εξωτερική πολιτική

-Κλιματική Αλλαγή, Ανθεκτικότητα

-Θεσμοί, Κράτος, Αυτοδιοίκηση

-Το ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό περιβάλλον

-και ειδική ενότητα για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νέα γενιά.

Κατρίνης: Εγώ είμαι υπέρ του διαλόγου – Μπορούν να γίνουν δύο debate

Την πρόταση για ανοιχτό debate μεταξύ των υποψήφιων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8, σχολίασε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Απαντώντας στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο Μιχάλης Κατρίνης, είπε ότι είναι καλοδεχούμενη η πρότασή του για τηλεμαχία ζητώντας να γίνουν δύο debate.

«Νομίζω ότι όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να μιλήσουμε για όλα τα θέματα, να πούμε καθαρά πώς οραματιζόμαστε την παράταξη, αν συζητάμε συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, αν θέλουμε μεγάλη παράταξη ή ένα μικρό, κλειστό και φοβικό κόμμα, αν έχουμε λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών. Πρέπει οι πολίτες που θα έρθουν να ψηφίσουν – και πιστεύω θα είναι αρκετοί – να ξέρουν τι πρεσβεύουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για τη χώρα, τα προβλήματά τους και την παράταξη. Άρα είναι καλοδεχούμενη αυτή η πρόταση. Πρέπει να γίνει debate. Εγώ θα έλεγα να γίνουν και δύο debate. Εγώ είμαι υπέρ του διαλόγου και να τεθούν όλα επί τάπητος», είπε και τάχθηκε ουσιαστικά υπέρ της ανοιχτής διαδικασίας συζήτησης.

«Αν οι υποψήφιοι θέλουμε να γίνει σοβαρός διάλογος και να αξιολογηθούμε σε ένα επίπεδο ανοιχτής και δημόσιας συζήτησης, να είστε βέβαιοι ότι θα βρεθεί ημερομηνία. Αρκεί να υπάρχει αυτή η διάθεση και η πρόθεση» ανέφερε ο κ.Κατρίνης.

Όπως τόνισε, «σημαντική είναι η προβολή των θέσεων κάθε υποψηφίου, η οποία αναμένεται να συμβάλλει στην κατανόηση των διαφορετικών προσεγγίσεων για την πολιτική αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ».

Νάντια Γιαννακοπούλου: Θετική σε ανοικτό debate με δυνατότητα ανοικτής συζήτησης

Θετική σε ανοικτό debate των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ, «με δυνατότητα ανοικτής συζήτησης, χωρίς κανόνες που τυποποιούν», δηλώνει η Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Ναι σε ανοικτό debate των υποψήφιων Προέδρων με δυνατότητα ανοικτής συζήτησης, χωρίς κανόνες που τυποποιούν. Ναι και σε άλλα debate μέχρι τις εκλογές» έγραψε η Νάντια Γιαννακοπούλου στο X.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.