Παραμένει «κόκκινη γραμμή» για τους ΑΝΕΛ ο ΦΠΑ στα νησιά

Κόκκινη γραμμή για τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, όπως αποτυπώθηκε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος υπό τον Πάνο Καμμένο.

Ενστάσεις υπάρχουν όμως και για το θέμα του χρέους. Ήδη ο Ν. Μαυραγάνης υποστήριξε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία, αν δεν υπάρξει ρητή δέσμευση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Για το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μ. Χρυσοβελώνη είπε ότι «στην πρόταση της κυβέρνησης πάλι τίθεται θέμα μη διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά. Αντ’ αυτού, σκέφτεται η κυβέρνηση, δηλαδή το επιτελείο, το οποίο ασχολείται με την διαπραγμάτευση, να προχωρήσει σε κάποιες φοροαπαλλαγές για τους μονίμους κατοίκους των νησιών».

«Εμείς θεωρούμε ότι είναι προαπαιτούμενα, αν θέλετε, για να μπορέσουμε κι εμείς να στηρίξουμε μια συμφωνία, να υπάρχει μια νομική δέσμευση για το θέμα του χρέους.

Αλλά αυτό πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο και να αναφερθεί στη συμφωνία που θα καταρτιστεί, μαζί, πακέτο, τώρα. Σε κάθε περίπτωση, όλη αυτή η ιστορία θα δρομολογήσει εξελίξεις. 

Exit mobile version