Παππάς: Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί λύση

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές, εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

«Υπήρξαν δηλώσεις της Γερμανικής ηγεσίας που ήταν απαράδεκτες, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω ότι το κλίμα βελτιώνεται για τις Ελληνικές θέσεις.

Αντιλαμβάνονται όλοι ότι η Ευρώπη δεν μπορεί παρά να βασιστεί στους θεσμούς του διπλού σεβασμού και νομίζω με αυτές τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές περπατάμε.

Θα βρεθεί λύση, είμαστε πολύ αισιόδοξοι», ανέφερε μιλώντας σtον Real FM.

«Έχουν γίνει οι απαραίτητες προσπάθειες για να είναι ευτυχής η κατάληξη και να προχωρήσουν τα πράγματα προς το συμφέρων όλων μας.

Μας έλεγαν –Τι ζητάτε; Κι εμείς απαντούσαμε, ότι –Δεν ζητάμε, συζητάμε. Εξηγούσαμε ότι όλη η Ευρώπη είναι σε σταυροδρόμι.

Το ζήτημα είναι αμιγώς πολιτικό.

Η Γερμανική ηγεσία προσπαθεί να εξηγήσει στον Γερμανικό λαό τη συμβαίνει και η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει αυτά που έχει συμφωνήσει, στο πλαίσιο των κοινά συμφωνημένων κανόνων ακόμα και όταν δεν συμφωνούμε με αυτό, όπως το σύμφωνο σταθερότητας όπου ο κύριος Πρόντι το είχε χαρακτηρίζει ζουρλομανδία».

«Η Ελληνική κυβέρνηση κινείται χωρίς έπαρση, με σθένος, με αποφασιστικότητα, με τεκμηρίωση, με πίστη στις δυνάμεις της οι οποίες δεν είναι άλλες από την λαϊκή υποστήριξη.

Ήταν κρίσιμη η συμμετοχή του λαού μας στις κινητοποιήσεις της περασμένης Τετάρτης. 

Συνέβαλε πολύ στο να έχει η ελληνική αντιπροσωπία τη στάση που κράτησε μέχρι το τέλος», πρόσθεσε.
 

Exit mobile version