Quantcast
Παπαστεργίου: Στο ψηφιακό wallet άδεια κυκλοφορίας και διαβατήριο - Έρχεται και ο ψηφιακός βοηθός - enikonomia.gr
share

Παπαστεργίου: Στο ψηφιακό wallet άδεια κυκλοφορίας και διαβατήριο – Έρχεται και ο ψηφιακός βοηθός

δημοσιεύτηκε:

Στο ψηφιακό wallet θα προστεθούν η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και το διαβατήριο. Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά” ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου δεν θα χρειαστούν παραπάνω από 6 μήνες για να προστεθούν η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και το διαβατήριο  στο ψηφιακό wallet. «Τα νομικά ζητήματα λύνουμε περισσότερο και όχι τα τεχνικά, τα τεχνικά είναι λυμένα» συμπλήρωσε. 

«Το καινούριο wallet πλέον δημιουργείται ή δίνεται μια μικρή του καινούργια έκδοση αυτή που περιλαμβάνει τρεις νέες υπηρεσίες που έχει να κάνει με την κάρτα της ΔΥΠΑ, με
τον δακτύλιο, τη νέα ταυτότητα και το δίπλωμα. Σκοπός είναι το νέο wallet, και μέχρι το τέλος του χρόνου θα δούμε τέτοιες υλοποιήσεις, να είναι πλέον ο ενδιάμεσος σύνδεσμος ανάμεσα σε εμάς και σε πολλές υπηρεσίες όχι μόνο του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα » σημείωσε μεταξύ άλλων.

Πότε θα έρθουν οι ηλεκτρονικές κλήσεις

Επίσης ρωτήθηκε πότε θα έρθουν οι ηλεκτρονικές κλήσεις. «Με το υπουργείο Προστασίας του πολίτη έχει ξεκινήσει μια πάρα πολύ στενή συνεργασία για να απλοποιήσουμε διαδικασίες, ένα κομμάτι είναι και το κομμάτι των κλήσεων. Αν σας γράψουν στην εθνική οδό σήμερα η κλήση πληρώνεται στο ταμείο του δήμου στον οποίο ανήκει το κομμάτι αυτό της εθνικής οδού. Αν αυτός ο δήμος έχει ηλεκτρονικές υπηρεσίες την πληρώνεται ψηφιακά, αν δεν έχει πρέπει να πάτε στο ταχυδρομείο. Αυτό πλέον είναι ένα πλάνο ενός ευρύτερου σχεδίου για ψηφιοποίηση και αυτών των διαδικασιών» απάντησε.

Στην ερώτηση  εάν oι κλήσεις θα κόβονται ηλεκτρονικά όταν ολοκληρωθεί αυτό το project είπε πως  «και αυτό για λόγους και διαφάνειας αλλά και να πληρώνονται ηλεκτρονικά προκειμένου να μην χρειάζεται να πάμε στο ταχυδρομείο με το απόκομμα σε περίπτωση που ο δήμος δεν έχει ψηφιακές πληρωμένες»

Για τον ψηφιακό βοηθό στο gov.gr

Τέλος μίλησε και για τον  ψηφιακό βοηθό στο gov.gr .«Σε 15 ημέρες παρουσιάζουμε τη νέα έκδοση του gov.gr. Το πρόβλημα που πάμε να λύσουμε είναι ότι πλέον με τις 1.600 plus υπηρεσίες του gov.gr δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε ή ακόμα και αν ξέρουμε αν θα το βρούμε γιατί πλέον έχει μεγαλώσει πολύ ο κατάλογος των υπηρεσιών. Δεν χρειάζεται πλέον να ψάξουμε για οτιδήποτε με έναν ψηφιακό βοηθό θα περιγράφουμε τι είναι αυτό το οποίο θέλουμε να κάνουμε και θα μας απαντά ο ψηφιακός βοηθός. Σε 15 μέρες το παρουσιάζουμε ήδη είμαστε σε φάση που το έχουμε υλοποιήσει και απλά το μοντέλο εκπαιδεύεται για να απαντά ακόμα πιο σωστά.»  είπε.

 

 

.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.