Παπαδημούλης στον Realfm 97,8 για Σκοπιανό: Είμαστε κοντά στη λύση – Ο Ζάεφ κρατάει το κλειδί και γράφει πάνω erga omnes

“Τα πράγματα πάνε καλύτερα και ο Ιούνιος μπορεί να φέρει τρία σημαντικά πράγματα. Το κλείδωμα της εξόδου από τα μνημόνια, τη λύση στο Μακεδονικό και μια σοβαρή ελάφρυνση του χρέους” δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, είπε: “Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, είμαστε κοντά στη λύση και αυτό το παράθυρο ευκαιρίας δεν πρέπει να χαθεί. Το κλειδί βρίσκεται πλέον κατά τη γνώμη μου στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας, το κρατάει ο Ζάεφ και γράφει πάνω erga omnes και μια διεθνής συμφωνία με ισχυρές εγγυήσεις η οποία θα μεταφραστεί και σε συνταγματικές αλλαγές”.

Επίσης, ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε πως είναι λάθος να υποτιμάμε την έξοδο από τα μνημόνια. “Φυσικά και μετά την έξοδο θα υπάρχουν δεσμεύσεις για δημοσιονομικούς στόχους και νομίζω ότι έχουμε και συμφέρον ως χώρα να διατηρήσουμε υγιή δημόσια οικονομικά για να μην ξαναζήσουμε την περιπέτεια της χρεοκοπίας και των μνημονίων, αλλά αποκτούμε πολύ μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας”.

“Οι πάντες αυτή τη στιγμή θεωρούν ότι η Ελλάδα έχει μπει σε μια σταθερή τροχιά ανάπτυξης. Το κλειδί είναι η ελάφρυνση του χρέους από την πλευρά των δανειστών, το ζητούμενο από την πλευρά μας είναι να απορρίψουμε εξερχόμενοι από τα μνημόνια τη συνταγή που μας οδήγησε στη χρεοκοπία και τα μνημόνια. Δεν πρέπει ποτέ πια στην Ελλάδα κυβερνήσεις και κυβερνώντα κόμματα να μοιράζουν αλά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λεφτά που δεν υπάρχουν. Πρέπει να παράγουμε περισσότερο πλούτο για να τον μοιράζουμε δικαιότερα και θεωρώ ότι σημαντικά πράγματα μετά την έξοδο από το μνημόνιο είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και η έναρξη των αυξήσεων στους πραγματικούς μισθούς γιατί πρέπει από την ανάπτυξη να ωφεληθούν αυτοί που βάζουν πλάτη στην ανάπτυξη” πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, σημειώνοντας ωστόσο ότι η αύξηση των αμοιβών πρέπει να γίνεται σταδιακά και με τέτοιον τρόπο ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η δημοσιονομική υγεία της χώρας.

Ακούστε το ηχητικό

https://media.enikos.gr/data/podcasts/576488_cc08fb5552-8c58bb3e619b2a03.mp3


Πηγή: enikos.gr

Exit mobile version