Παπαδημούλης: Δεν θα έρθει σήμερα οριστική λύση

“Δεν θα έρθει σήμερα οριστική λύση. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η κάθε πλευρά να εισφέρει στο τραπέζι θετικές προτάσεις για το πώς μπορούμε να οδηγηθούμε σε μια δίκαιη, ισορροπημένη και αμοιβαία επωφελή λύση”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως ανέφερε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στον ρ/σ ΣΚΑΙ”αυτή η λύση συνίσταται σε ένα πακέτο μέτρων από την ελληνική πλευρά, που να εξασφαλίζει νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά και ταυτόχρονα αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος, τη διοίκηση και τη φορολογία, που έτσι κι αλλιώς τις χρειάζεται η χώρα, για να μειώσει τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά και να κάνει ισχυρότερη την οικονομία της, έναντι μιας απομείωσης του χρέους και μιας χρηματοδότησης της χώρας για τα επόμενα 2-3 χρόνια, έως ότου να μπορεί να βγει να δανειστεί στις αγορές.

Κι επειδή αυτή η λύση απαιτεί κάποιο χρόνο για να είναι σωστή, μέχρι τότε χρειάζεται ένα δάνειο-γέφυρα, που να επιτρέψει οι συζητήσεις για την επεξεργασία της λύσης να γίνουν σε συνθήκες σχετικής σταθεροποίησης και ομαλότητας. Γιατί αν αφήσουμε τα πράγματα να τρέχουν προς τον γκρεμό, δεν θα βρούμε τη λύση”.

Exit mobile version