Παναμάς: Ανακρούει πρύμνα για το απόρρητο μετά τη γενική κατακραυγή

Οι αποκαλύψεις των “Panama Papers” για τις off shore εταιρείες και τις κρυφές συναλλαγές εύπορων πολιτών από όλο τον κόσμο μετέτρεψαν εν μια νυκτί την αμερικανική χώρα από χώρα που ήταν αντικείμενο θαυμασμού για την ανάπτυξή της σε παρία της διεθνούς κοινότητας.

Η κυβέρνηση του Παναμά δραστηριοποιείται τώρα, κάτω από την παγκόσμια κατακραυγή, για να αποτινάξει τις κατηγορίες, ζητώντας έλεγχο από επιτροπή ειδικών. «Εγχώριοι και διεθνείς ειδικοί θα ελέγξουν τις ισχύουσες πρακτικές και θα προτείνουν μέτρα, που μπορούμε να συμμερισθούμε με άλλες χώρες, για να βελτιώσουμε τη διαφάνεια των χρηματοπιστωτικών και νομικών συστημάτων», δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας Χουάν Κάρλος Βαρέλα.

«Σοβαρές και υπεύθυνες κυβερνήσεις δεν διαπραγματεύονται μέσω των MME για τις διεθνείς υποχρεώσεις τους. Παρακαλούμε όλες τις χώρες, να διατηρήσουν τη διπλωματική οδό και να υπάρξει αμοιβαίος σεβασμός», δήλωσε ο Βαρέλα, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος να συζητήσει με τον ΟΟΣΑ (Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), ο οποίος ηγείται της παγκόσμιας πρωτοβουλίας για διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές.

Exit mobile version