Quantcast
Παγκόσμιο ψηφιακό μπλακ άουτ: Επηρεάζονται οι χρήστες Windows; Τι λέει ο Παπαστεργίου για τις συναλλαγές - enikonomia.gr
share

Παγκόσμιο ψηφιακό μπλακ άουτ: Επηρεάζονται οι χρήστες Windows; Τι λέει ο Παπαστεργίου για τις συναλλαγές

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για το εάν επηρεάζονται οι χρήστες Windows από το παγκόσμιο ψηφιακό μπλακ άουτ  έδωσε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό” ΣΚΑΙ”.

«Αυτό δεν αφορά τα Windows ως Windows.  Αλλά αυτό αφορά ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο οι τράπεζες  και τα αεροδρόμια είχαν αγοράσει ως μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας. Δύσκολο είναι ένας μέσος χρήστης  να έχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Άρα δεν είναι κάτι το οποίο αφορά το ευρύ κοινό . Αλλά αφορά συγκεκριμένα πληροφοριακά συστήματα υψίστης ασφαλείας» σημείωσε.

Και εξήγησε πως έγινε το παγκόσμιο ψηφιακό μπλακ άουτ. «Υπάρχει κάποιο λογισμικό ασφαλείας το οποίο εγκαθίστανται σε υπολογιστές με  Windows το οποίο ύστερα από μια αναβάθμιση που έγινε χθες το βράδυ σε κάποιες χώρες του κόσμου κόλλησε» είπε και πρόσθεσε πως « στην Ελλάδα δεν φαίνεται να είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα .Γιατί αυτές οι αναβαθμίσεις δεν γίνονται με την μια σε όλες τις χώρες του κόσμου. Προφανώς οι αναβαθμίσεις για την Ελλάδα είχαν προγραμματιστεί να γίνουν λίγο αργότερα και  έτσι δεν χρειάστηκε να πέσουμε ( ενν μπλακ άουτ). Πιθανώς να υπάρχουν σε μεμονωμένα ζητήματα. Αλλά η πρώτη πληροφορία που έχουμε ως υπουργείο Ψηφιακής από τράπεζες και το Ελευθέριος Βενιζέλος  είναι πως δεν έχουμε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα».

Για τις συναλλαγές

Ενώ όσον αφορά στο εάν επηρεάζονται από το παγκόσμιο ψηφιακό μπλακ άουτ  οι οικονομικές συναλλαγές  που γίνονται στα ΑΤΜ είπε πως «  δεν φαίνεται αυτό να έχει επηρεάσει η αναβάθμιση αυτή την Ελλάδα όσο την Αυστραλία ή την Γερμανία ή την Αγγλία. Βέβαια προφανώς έγινε  αμέσως αντιληπτό  η αναβάθμιση αυτή κατέβηκε »

Για τις πτήσεις στο Ελευθέριος Βενζιέλος

Επίσης ρωτήθηκε για το εάν οι πτήσεις διεξάγονται κανονικά στο Ελευθέριος Βενιζέλος καθώς υπήρχαν αναφορές από υπαλλήλους  ότι κάποιοι υπολογιστές δεν λειτουργούσαν λόγω  του παγκόσμιου ψηφιακού μπλακ άουτ. « Η επίσημη ενημέρωση που έχουμε  είναι πως είναι πολύ μεμονωμένα τα προβλήματα  και πως δεν υπάρχει ζήτημα για την εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου» απάντησε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.