Quantcast
Ουρσουζίδης: Οι πάντες αναγνωρίζουν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο - enikonomia.gr
share

Ουρσουζίδης: Οι πάντες αναγνωρίζουν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο

δημοσιεύτηκε:

«Η συνετή διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων δίνει και την απαραίτητη εμπιστοσύνη στον κόσμο ότι κάποιοι άνθρωποι επιτέλους λειτουργούν με την κοινή λογική», δήλωσε ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ουρσουζίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε τα πράγματα, στο μέτρο που αυτό ήταν δυνατό, με σύνεση, χωρίς σπατάλες και τα γνωστά σκάνδαλα του παρελθόντος. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας αποτυπώθηκε στην πολιτική που αφορά ανθρώπους, οι οποίοι έχασαν κάθε δυνατότητα ανταπόκρισης στην καθημερινότητα. Δόθηκαν χρήματα σε ανθρώπους, τους οποίους θα είχαμε με μεγαλύτερα προβλήματα μπροστά μας και με μεγαλύτερες δαπάνες. Δόθηκαν χρήματα από την εξοικονόμηση κάποιων πόρων σε αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία του Eurogroup παρατήρησε: «Οι πάντες αναγνωρίζουν ότι το χρέος, το οποίο δημιούργησε όλα αυτά τα προβλήματα, είναι μη βιώσιμο και θα πρέπει να αντιμετωπισθεί κάποια στιγμή. Αυτό δημιουργεί μία αισιοδοξία και μία ελπίδα στον κόσμο, διαφορετικά δεν έχει κανένα νόημα καμία θυσία, όταν συνεχώς καταβάλλει και το χρέος αυξάνεται».

Εξάλλου, ο κ. Ουρσουζίδης, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής της ελληνικής Βουλής για την οδική ασφάλεια, σημείωσε ότι «η οδηγική παιδεία είναι ένα μάθημα, το οποίο θα έπρεπε να διδασκόμαστε από πολύ νεαρή ηλικία -οι ειδικοί λένε από 9 έως 12,5 ετών ο άνθρωπος μπορεί να κατανοήσει και να αποτυπώσει στον εγκέφαλό του πράγματα καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη ηλικία- προκειμένου να διαπαιδαγωγηθεί με έναν τρόπο, που να είναι ωφέλιμος για το υπόλοιπο της ζωής του». «Ο κ.Γαβρόγλου μας υποσχέθηκε ότι από τη νέα σεζόν θα μπουν 10 διδακτικές ώρες με το μάθημα στα παιδιά και θα γίνει μεγάλη προσπάθεια να επαναδραστηριοποιηθούν τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής», σημείωσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.