Quantcast
Ολονύκτιο θρίλερ με το Νorman Αtlantic! - enikonomia.gr
share

Ολονύκτιο θρίλερ με το Νorman Αtlantic!

δημοσιεύτηκε:

Ολονύκτιο θρίλερ για τη διάσωση των 287 επιβατών που βρίσκονται πάνω στο πλοίο Νorman Αtlantic που καίγεται από τα ξημερώματα της Κυριακής. Το πλοίο ρυμουλκείται ενώ γίνονται αγωνιώδεις προσπάθειες να μεταφερθούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα με αεροδιακομιδές. Στις 01:30 οι διασωθέντες ανέρχονταν σε 190 ανθρώπους.

Αργά το βράδυ της Κυριακής έγινε νέα επιχείρηση από πλοίο ανοιχτού τύπου που έχει προσεγγίσει το Νorman Αtlantic προκειμένου να παραλάβει με ανεμόσκαλες και τους υπόλοιπους επιβάτες του.
Σε εξέλιξη είναι και η επιχείρηση ρυμούλκησης του πλοίου, η οποία σταμάτησε για κάποια στιγμή καθώς κόπηκε ο κάβος από το ρυμουλκό που έσερνε το φλεγόμενο πλοίο!

Σύμφωνα με πληροφορίες αποκαταστάθηκε το πρόβλημα πρόσδεσης και ρυμουλκείται και πάλι το φλεγόμενο πλοίο…

 

Ολονύκτια επιχείρηση

Σύμφωνα με την υπουργό Αμύνης της Ιταλίας, Ρομπέρτα Πινότι, η επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων του «Norman Atlantic» θα διαρκέσει όλη νύχτα.

Όπως επισήμανε η υπουργός, σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter: «Οι επιχειρήσεις για τη μεταφορά των επιβαινόντων του πλοίου που φλέγεται θα παραταθούν μέχρι τη νύχτα».

Πολλοί από τους διασωθέντες βρίσκονται ήδη στα παραπλέοντα πλοίοα «Spirit of Piraeus» και «Abi Jaret». Επίσης, άλλα 14 άτομα έχουν σωθεί. Τουλάχιστον 8 άτομα βρίσκονται ήδη επί ιταλικού εδάφους στο Λέτσε. Ανεπιβεβαίωτες είναι οι πληροφορίες και για οδηγούς που κοιμόντουσαν στα φορτηγά τους καθώς λόγω των ημερών δεν υπήρχαν ελεύθερες καμπίνες.

Μέχρι στιγμής, τρία μικρά παιδιά που επέβαιναν με τους γονείς τους στο Νοrman Atlantic μεταφέρθηκαν στην στρατιωτική βάση της Γκαλατίνα, κοντά στο Λέτσε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παρουσιάζουν συμπτώματα υποθερμίας και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής.

Τρεις γυναίκες οι οποίες μεταφέρθηκαν, επίσης, στην Γκαλατίνα, παρουσιάζουν ελαφρά υποθερμία, αλλά η υγεία τους δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Οι υπόλοιποι δυο είναι άνδρες, Ιταλοί, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

 

Διαβάστε όλο το ιστορικό του ατυχήματος:

https://www.enikonomia.gr/timeliness/9723,Agwnia_gia_toys_epivates_toy_Norman_Atla.html

 

Διαβάστε επίσης στο enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.