«Η αλληλεγγύη είναι αμφίδρομη και η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να ανησυχεί ότι δεν υπάρχει» υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνοντας στην συνέχεια ότι «Ο Τσίπρας στις Συνόδους Κορυφής και τα Eurogroup ήταν ασταμάτητος και χαιρετίζω τον ελληνικό λαό που πήρε μία τέτοια απόφαση και κράτησε μία τέτοια στάση» για να διαπιστώσει ακόμα «Άλλωστε, πώς θα μπορούσε να σταθεί η ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα; Πραγματικά, είστε αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, γεγονός που είχε επισημάνει ο Σαρλ Ντε Γκωλ. Οι τύχες μας είναι αλληλένδετες είχε πει το 1963»
«Πρέπει να ενισχύσουμε την Ελλάδα οικονομικά και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού. Ήδη 60 Γάλλοι εμπειρογνώμονες προορίζονται για την Frontex και άλλοι 18 στην υποδοχή προσφύγων. Πρέπει επίσης να δημιουργηθεί ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, αλλά και να ενισχύσουμε τις δυνάμεις προκειμένου να παράσχουμε άσυλο σε όσους το δικαιούνται και να παραπέμψουμε σε άλλες χώρες, αυτούς που δεν μπορούν να γίνουν παραλήπτες ασύλου» συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος υπογραμμίζοντας «Θα παράσχουμε τεχνογνωσία και ό, τι χρειαστείτε σε επίπεδο εκπαίδευσης και πολιτισμού, προκειμένου να σάς βοηθήσουμε. Θα γίνουμε η πρώτη χώρα υποδοχής Ελλήνων φοιτητών»
«Δεν είμαι μάντης και δεν μπορώ να μπω στη σκέψη των άλλων, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι έχει εγκαταλειφθεί η ιδέα του Grexit. Σε όλες τις επόμενες από τον Ιούλιο άλλωστε Συνόδους Κορυφής, συζητούσαμε μόνο για τους πρόσφυγες» σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος απαντώντας σε ερώτηση δμοσιογράφου.
«Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Η Ελλάδα δεν αμφισβητεί αυτό αλλά, και το κατανοώ, ζητά μια μέθοδο, ένα χρονοδιάγραμμα και μια ευελιξία. Αυτό που ανησυχεί πολλούς Έλληνες σήμερα είναι αυτά τα δάνεια, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, μια νέα απειλή για τις οικογένειες. Θα πρέπει να ξαναδούμε ποιο είναι το όριο κάτω από το οποίο δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση. Η συζήτηση αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί με τους ΥΠΟΙΚ και θα πρέπει να ληφθούν ορισμένες αποφάσεις. Η Ελλάδα μόνο αν τηρήσει τις μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστεί η συζήτηση για το χρέος. Η ΕΕ στη συμφωνία δεσμεύεται ότι θα υπάρξει διαπραγμάτευση για το χρέος» ήταν η απάντηση του Γάλλου προέδρου σε ερώτηση για το τι θα πρέπει να γίνει όσον αφορά το χρέος και τις μεταρρυθμίσεις.