Quantcast
Οικονομική Αστυνομία: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε λαθραία αλκοολούχα ποτά - enikonomia.gr
share

Οικονομική Αστυνομία: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε λαθραία αλκοολούχα ποτά

δημοσιεύτηκε:

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας κατάφερε να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή, επεξεργασία και διάθεση στην εγχώρια κατανάλωση λαθραίων αλκοολούχων ποτών καθώς και ποσοτήτων αιθυλικής αλκοόλης από την Βουλγαρία.

Μέχρι στιγμής έχουν συλλάβει δεκατρία (13) μέλη της οργάνωσης, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας, της Μαγνησίας και της Αττικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών και οινοπνεύματος.

Για την ίδια υπόθεση και για τα κατά περίπτωση αναφερόμενα αδικήματα αναζητούνται ακόμη τριάντα εννέα (39) άτομα.

Ενδεικτικό των ποσοτήτων που κατασχέθηκαν είναι ότι εντοπίστηκαν πάνω από -33.000- φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, πάνω από -2.600- φιάλες τσίπουρου και ούζου, -11- βαρέλια τσίπουρο, -13- δεξαμενές με αιθυλική αλκοόλη, εργαλεία αποκόλλησης και επικόλλησης ετικετών καθώς και χιλιάδες ένσημες ετικέτες επώνυμων εταιρειών.

Ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Θέλω να τονίσω ότι πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία γιατί καταφέραμε να αποδημήσουμε την εγκληματική δράση των μελών της οργάνωσης, που λειτουργούσαν οργανωμένα και συστηματικά, αποκομίζοντας παράνομα μεγάλα οικονομικά οφέλη, στερώντας από το Δημόσιο δασμούς και φόρους εκατομμυρίων ευρώ, σε μια περίοδο αρνητικής οικονομικής συγκυρίας για τη χώρα μας.

Παράλληλα αποτρέψαμε την περαιτέρω εισαγωγή και διάθεση στην εγχώρια αγορά σημαντικών ποσοτήτων νοθευμένων ποτών, που η κατανάλωση τους είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.