Quantcast
Οι τρεις επιλογές του EFSF - enikonomia.gr
share

Οι τρεις επιλογές του EFSF

δημοσιεύτηκε:

Στην αποσαφήνιση ότι η μη πληρωμή του ΔΝΤ από την Ελλάδα θα συνιστούσε περίπτωση αθέτησης των υποχρεώσεων για ορισμένα δάνεια του EFSF προχώρησε σήμερα το Ευρωπαικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του EFSF, ο  διευθύνων σύμβουλος του EFSF, Klaus Regling οφείλει να ενημερώσει  τον πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup , σήμερα, για τη μη  πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ  και να προτείνει μία από τις ακόλουθες τρεις επιλογές όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου.

1. Επιτάχυνση του δανείου: αυτό σημαίνει ότι το EFSF ακυρώνει τη σύμβαση δανείου και ζητά την άμεση εξόφληση του κεφαλαίου και των τόκων 

2. Παραίτηση από δικαιώματα: αυτό σημαίνει ότι το EFSF παραιτείται αμετάκλητα το δικαίωμα και τα μέσα αντιμετώπισής της στο πλαίσιο του δανείου για τη μη πληρωμή.

3. Επιφύλαξη δικαιωμάτων: αυτό σημαίνει ότι το EFSF δεν επιταχύνει το δάνειο ούτε παραιτείται του δικαιώματός του να το κάνει, αλλά αντ ‘αυτού διατηρεί το δικαίωμα να ενεργεί σε μεταγενέστερο στάδιο.
Το EFSF θα συντονίσει τα επόμενα βήματά της πολύ στενά με την Ομάδα Εργασίας του Eurogroup, όπου οι μέτοχοι της εκπροσωπούνται, και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ.
Η  μη καταβολή δεν έχει καμία επίδραση στην ικανότητα του EFSF να αποπληρώσει τους ομολογιούχους του.

Οι επενδυτές γνωρίζουν ότι τα ομόλογα EFSF να επωφεληθούν από μια πολύ ισχυρή δομή εγγύηση.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.