Οι Περιφερειάρχες δίνουν τα αποθεματικά

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ μετά τις διαβεβαιώσεις από τον κ. Τσίπρα θα διαθέσιμα των περιφερειών θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Είχαμε μια ουσιαστική και χρήσιμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Πήραμε την πολιτική διαβεβαίωση ότι το μέτρο είναι έκτακτο και προσωρινό και θα έρθει νόμος που θα το διευκρινίζει. Είμαστε εδώ για την εθνική προσπάθεια».

 

Τσίπρας για μεταναστευτικό: Να ρίξουμε το βάρος στο ανατολικό Αιγαίο

Αναφορά στο μεταναστευτικό έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος του περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντας ότι είναι από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την Ευρώπη και δυστυχώς βαραίνει, όπως είπε, τις χώρες υποδοχής, περισσότερο από τις άλλες.

Σημείωσε δε, ότι στο νότιο Αιγαίο και στον Έβρο υπάρχουν μειωμένες ροές και ότι η έγνοια της ΕΕ είναι περισσότερο στη νότιο Μεσόγειο, στην πλευρά της Λιβύης και από τη δική μας πλευρά ζήτησε να πέσει το βάρος και στο ανατολικό Αιγαίο.

 

Τατούλης: Η μόνη κόκκινη γραμμή είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης

«Η μόνη κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης» σημείωσε σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα επαναλαμβάνοντας την στήριξη της Περιφέρειας του στις προσπάθειες της κυβέρνησης να κλείσει το θέμα με τους δανειστές.

Ο Πέτρος Τατούλης προσέθεσε ωστόσο ότι «η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να αλλάξει το σαθρό κομματικό και πελατειακό κράτος προχωρόντας τις μεταρρυθμίσεις».

Μεταβιβάστε όλες τις διοικητικές αρμοδιότητες στις Περιφέρειες για να φέρουν εις πέρας τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις και αναλάβετε το θεσμικό ρόλο της κεντρικής κυβέρνησης να εξορθολογίσει και να ρυθμίσει τα δημοσιονομικά προς όφελος του ελληνικού λαου» προσέθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τονίζοντας ότι «το πολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει μετά τις εκλογές και δεν έχετε απέναντί σας μια ακραία συντηρητική αντιπολίτευση αλλά ένα θεσμό με σχέδιο και ικανότητα υλοποίησης του».

«Οι πολιτικοί που υπηρετήσαν με φοβικό σύνδρομο και συντηρητισμό οριστικά και αμετάκλητα τέλειωσαν. Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουνε την πρόοδο, την ψυχραιμία, την συνεννόηση και την νηφαλιοτητα, συνθήκες απαραίτητες για να αντιμετωπίσει η χώρα την κρίση» κατέληξε ο Πέτρος Τατούλης.

 

Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΝΠΕ:

Πηγή: real.gr

Exit mobile version