Quantcast
Οι νέοι «ψηφίζουν» Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης - enikonomia.gr
share

Οι νέοι «ψηφίζουν» Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

δημοσιεύτηκε:

Αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζεται μεταξύ των νέων για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, ανέφερε ο Τζίμι Τζαμάρ, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βέλγιο και ένας από τους συντονιστές της δράσης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

“Ελπίζαμε σε 10.000 αιτήσεις πριν το τέλος του 2016 και μόλις μια εβδομάδα μετά την έναρξη του συστήματος εγγραφών, στις 7 Δεκεμβρίου 2016, ήδη έχουν συμπληρώσει αιτήσεις 10.000 άνθρωποι. Στόχος είναι η κάλυψη 15.000 θέσεων για το 2017 και μακροπρόθεσμα, η συμμετοχή 100.000 νέων στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης έως το τέλος του 2020. “Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία της ΕΕ για νέους ανθρώπους και μια από τις ταχύτερες διαδικασίες που έχουν πραγματοποιηθεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο”, επισήμανε ο κ. Τζαμάρ. Εξήγησε πως υπάρχουν πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία κινούνται με αργούς ρυθμούς, οπότε αποφασίστηκε η ένταξή τους κάτω από την ίδια “ομπρέλα” και επίσπευση των διαδικασιών.

Με το νέο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετούνται σε ένα έργο, είτε στη χώρα που διαμένουν, είτε σε άλλη χώρα, εθελοντικά, ως μαθητεία, ως πρακτική άσκηση, ή ως θέση εργασίας για περίοδο μεταξύ 2 και 12 μηνών. Θα μπορούν να συμμετέχουν σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η κοινωνική ένταξη, η συνδρομή στην παροχή τροφίμων, η κατασκευή καταλυμάτων, η υποδοχή, η στήριξη και η ενσωμάτωση μεταναστών και προσφύγων, η προστασία του περιβάλλοντος και η πρόληψη φυσικών καταστροφών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ηλικίας 17 έως 30 ετών, οι οποίοι μπορούν να εγγράφονται στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης στη διεύθυνση http://europa.eu/solidarity-corps. Το κατώτατο όριο ηλικίας για τη συμμετοχή σε ένα έργο είναι τα 18. Δικαίωμα συμμετοχής στο σύστημα εγγραφής έχουν τόσο μεμονωμένα άτομα, όσο οργανώσεις, δήμοι κλπ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.