Οι απευθείας ερωτήσεις των δύο πολιτικών αρχηγών

Υψηλούς τόνους στην τηλεμαχία διατήρησαν οι πολιτικοί αρχηγοί. Πρώτος πήρε τον λόγο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ο οποίος ρώτησε: «Έχετε δώσει ψεύτικες υποσχέσεις από τον Ιανουάριο του 2015. η ΚΟ σας και το κόμμα σας δεν σας ακολούθησε. Αν πάρετε αυτοδυναμία όλοι αυτοί θα ψηφίσουν τους εκτελεστικούς νόμους που θα φέρετε ή θα μας πάτε ξανά για εκλογές;»

 «Παρακολουθείτε στενά τις διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΤΡΙΖΑ. Είναι ένα κόμμα που γνωρίζει να λύνει τις διαφορές με δημοκρατικό τρόπο. Θέλω να ξεκαθαρίσω ο ΣΥΡΙΖΑ διεσπαστή γιατί μία ομάδα μειοψηφική μέσα στο κόμμα που είχε διαφορετικό στρατηγικό σχεδιασμό αποφάσισε να αποχωρήσει.

Συνεπώς πλέον είναι απολύτως φανερό ότι η ίδια τακτική που ακολουθήσατε τον Γενάρη ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα μας καταστρέψει δεν έχει νόημα. Όλοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να παλέψει για τον λαό. Έχω αποδείξει ότι ξέρω να συνεργάζομαι. Εγώ ήμουν αυτός που πρότεινα για πρόεδρο της ΝΔ ένα στέλεχος της δικής σας παράταξης και όχι για πρώτη φορά έναν Αριστερό πρόεδρο. Δεν το έκανα. Υπηρετώ την συνεννόηση στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα. Εθνική συγκάλυψη εμείς αυτό δεν θα το κάνουμε», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Μεϊμαράκης: Δεν θέλω ξανά πρωθυπουργό τον Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να του εξηγήσει πως είναι δυνατόν να ζητάει συνεργασία μαζί του, την ώρα που τον κατηγορεί ότι είναι «ψευτράκος».

«Εάν συνεργαστούμε θα είναι στη βάση ενός συγκεκριμένου προγράμματος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι μετά την συμφωνία έπαθε «μετάλλαξη». «Ποτέ δεν είπα να γίνετε πρωθυπουργός. Ποτέ δεν θα ήθελα να ξαναγίνετε πρωθυπουργός. Ποτέ δεν είχαμε τόσα πολλά κακά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Πηγή: Real.gr

Exit mobile version