Quantcast
Ο Τσίπρας ζήτησε χρήματα από την Μέρκελ τηλεφωνικά - enikonomia.gr
share

Ο Τσίπρας ζήτησε χρήματα από την Μέρκελ τηλεφωνικά

δημοσιεύτηκε:

«Έχει ξεμείνει η Ελλάδα από λεφτά;» αναρωτιέται στον πρόλογο του το δημοσίευμα της FAZ που αποκαλύπτει στον τίτλο του ότι «Ο Τσίπρας ζήτησε χρήματα από την Μέρκελ τηλεφωνικά».

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός προφανώς ζήτησε τηλεφωνικά επείγουσα βοήθεια από τξην Άνγκελα Μέρλκελ» συνεχίζει το δημοσίευμα υπογραμμίζοντας ότι «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να περιορίσει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην Ελλάδα».

Αν και από το περιβάλλον Τσίπρα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για καλό κλίμα και συμφωνία για την επανέναρξη και εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων, διπλωματικοί κύκλοι από την ΕΕ αναφέρει το δημοσίευμα κάνουν λόγο για αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων της χώρας από την Αθήνα με τον Τσίπρα να ζητά βοήθεια από τν Μέρκελ σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild αναφέρει  FAZ.

Σύμφωνα με την  Bild Ευρωπαίος διπλωμάτης  δήλωσε στην Bild: «Έχει ανάψει φωτιά που καίει και δεν έχουν ούτε μια σταγόνα νερό για την κατάσβεση της, η κατάσταση είναι περισσότερο από δραματική». Σύμφωνα με τις πληροφορίες της BIld «Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει τις δόσεις του δανείου. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι μισθοί και οι συντάξεις μπορούν να πληρωθούν στο ακέραιο».

 

 

Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι προφανώς δραματική αναφέρει το περιοδικό Focus που αποκαλύπτει και αυτό ότι την Κυριακή το βράδυ, ο πρωθυπουργός Τσίπρας ζήτσε από την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον επικεφαλής της ομάδας του ευρώ Dijsselbloem μια έκτακτη σύνοδο κορυφής για νέα κεφάλαια. Αιτιολογία: Η Ελλάδα απειλείται από εθνική χρεοκοπία.


 

Ο καλός και ο κακός

Η εφημερίδα Bild γράφει επίσης ότι μετά την «ομοβροντία» που δέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Eurogroup της Ρίγα από τους ομολόγους του, ο έλληνας πρωθυπουργός θέλει τώρα να εμφανιστεί πιο συμφιλιωτικός, αλλά πίσω από αυτό κρύβεται μια στρατηγική διαφορετικών ρόλων, του καλού για τον Τσίπρα και του κακού για το Βαρουφάκη. Οι γερμανοί δημοσιογράφοι παρατηρούν επίσης το γεγονός ότι μετά το Eurogroup ο Βαρουφάκης για πρώτη φορά έχει αρνητικά δημοσιεύματα στην Ελλάδα, ορισμένα μάλιστα πιθανολογούν την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Η επόμενη κρίσιμη ημερομηνία είναι η 11η Μαΐου. Όμως, μέχρι τότε μπορεί να είναι πολύ αργά, αποφαίνεται το Spiegel, δεδομένης της δραματικής δημοσιονομικής κατάστασης, όπως επισημαίνει.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.