Ο Κ. Λαπαβίτσας προαναγγέλλει τη δημιουργία του κόμματος του «’Οχι»»

Τη δημιουργία νέου πολιτικού σχήματος που θα εκφράζει το «όχι» στο μνημόνιο προαναγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, με άρθρο του στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Όπως  σημειώνει, μετά τις τελευταίες εξελίξεις «αναδύεται με επιτακτικό τρόπο η εθνική και κοινωνική ανάγκη, το ‘όχι’ στο δημοψήφισμα και στο Κοινοβούλιο να βρουν πολιτική έκφραση».

Ο κ. Λαπαβίτσας υποστηρίζει πως «η νέα δανειακή σύμβαση δεν έχει προηγούμενο, εμπεριέχει μεγάλες ασάφειες και μόνο ως αποικιοκρατική μπορεί να χαρακτηριστεί».

Όπως επισημαίνει, η νέα δανειακή σύμβαση «συνιστά μια πρωτοφανή απεμπόληση εθνικής κυριαρχίας», καθώς «με τον ρόλο που δίνει η νέα δανειακή σύμβαση στον ΕΜΣ το ελληνικό κράτος χάνει μέρος της κυριαρχίας του στη γεωγραφική έκταση όπου ασκείται η κρατική εξουσία» και «πραγματικοί κυρίαρχοι επί της δημόσιας περιουσίας γίνονται πλέον οι δανειστές».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σκληρή κριτική και στη διαδικασία που ακολούθησε η κυβέρνηση για την ψήφιση της συμφωνίας, τονίζοντας ότι «δείχνει παραστατικά την απώλεια εθνικής κυριαρχίας και τον εξευτελισμό της δημοκρατίας που επέβαλαν οι δανειστές».

Exit mobile version