Ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ και καθηγητής, Νίκος Βέττας, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
“Κάθε 1% ανάπτυξης σημαίνει πολλές δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας” συμπλήρωσε.
“Θα έπρεπε να είχαμε μια μεγαλύτερη αίσθηση της ανάγκης να τρέξουμε πιό γρήγορα. Η ιδέα “δεν πειράζει ας μην έρθει η ανάπτυξη το 2018, μπορεί να έρθει το 2020 ή το 2022” σημαίνει ότι πολλά νοικοκυριά δεν θα έχουν δουλειά, ότι θα πιέζονται με τα δάνεια, πολλά παιδιά δεν θα γυρίσουν από το εξωτερικό, χωρίς να το γυρίσουμε στο μελόδραμα, ουσιαστικά δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο. Είχαμε μια “πολυτέλεια” να χάνουμε χρόνο όσο ήμασταν μέσα στα προγράμματα προσαρμογής, στα μνημόνια. Όσο κι αν αυτά είναι για κάποιους ο διάβολος προσωποποιημένος, ήταν μέρος της αντίδρασης σε αυτό που τα προκάλεσε, τα μνημόνια έπρεπε να είχαν τελειώσει το 13-14 κανονικά. Εμείς το τραβήξαμε περισσότερο. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια πιά να χάνουμε χρόνο ακόμα περισσότερο” τόνισε.
“Από την αρχή των προγραμμάτων δεν υπήρχε αρκετή σαφήνεια και ειλικρίνεια ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους για το που θέλουμε να πάμε. Πάντα πετούσαμε το φταίξιμο στους έξω” ανέφερε ο κ. Βέττας.
“Καθαρή έξοδος κατά μία έννοια δεν υπάρχει, αυτό που πρέπει να δούμε είναι σε ποιον βαθμό η χώρα θα πορευτεί σε ένα μονοπάτι ανάπτυξης. Αν με καθαρή έξοδο εννοούμε ότι ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, ναι το πρόγραμμα ολοκληρώνεται και η κυβέρνηση πρέπει να το πιστωθεί, ότι το ολοκληρώνει το πρόγραμμα. Αν με καθαρή έξοδο εννοούμε ότι η χώρα δεν χρειάζεται εποπτεία, αυτό δεν ισχύει” κατέληξε.
Ακούστε το ηχητικό:
Πηγή: enikos.gr