Quantcast
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας η πρόταση της Ελλάδας για Επίτροπος της Κομισιόν - enikonomia.gr
share

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας η πρόταση της Ελλάδας για Επίτροπος της Κομισιόν

δημοσιεύτηκε:

Στη θέση του Επιτρόπου της χώρας στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει η Ελλάδα τον Απόστολο Τζιτζικώστα, όπως είπε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τον χαρακτήρισε πρόσωπο με εμπειρία σε θεσμικούς ρόλους τόσο στην Ελλάδα όσο στο εξωτερικό καθώς το 2020 εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. «Είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει εκλεγεί τρεις φορές με ποσοστά πάνω από 50%», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τόνισε ότι η επιλογή έχει πολιτικά χαρακτηριστικά καθώς αναδεικνύει τη σημασία της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας για την Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερώσει σχετικά την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα σήμερα το απόγευμα στις 6 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναλυτικά η εισαγωγική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Η Ελλάδα θα προτείνει για την θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Απόστολο Τζιτζικώστα. O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ενημερώσει σχετικά την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.

O Απόστολος Τζιτζικώστας, είναι ένα πρόσωπο με εμπειρία σε θεσμικούς ρόλους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, όπου το 2020 εξελέγη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Ταυτόχρονα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει εκλεγεί τρεις φορές με ποσοστά άνω του 50%.

Η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα είναι μια επιλογή με πολιτικά χαρακτηριστικά, η οποία αναδεικνύει τη σημασία της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας για την Ευρώπη, ως μια περιοχή με στρατηγική θέση, διασυνδεσιμότητα και γεωπολιτική σημασία τόσο για τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, όσο και ως βορειοανατολικό άκρο της Μεσογείου.

Σήμερα στις 18:00, ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει τον κ. Τζιτζικώστα στο Μέγαρο Μαξίμου».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.