Quantcast
Ντομπρόβσκις: Εφικτή η οριστικοποίηση της αξιολόγησης - enikonomia.gr
share

Ντομπρόβσκις: Εφικτή η οριστικοποίηση της αξιολόγησης

δημοσιεύτηκε:

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, καθώς και για την πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος μίλησε στο πλαίσιο συνέντευξής του στο πρακτορείο Reuters, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Όπως σημείωσε ο κ. Ντομπρόβσκις, η επίτευξη συμφωνίας για το πακέτο μεταρρυθμίσεων που θα «ξεκλειδώσει» τα νέα δάνεια και θα ανοίξει τον δρόμο για διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους, είναι εφικτή.

Παράλληλα, επισήμανε: «Από την άποδη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βλέπουμε πως κάνουμε πρόοδο με την Ελλάδα και η οριστικοποίηση της αξιολόγησης είναι ξεκάθαρα εφικτή» και συμπλήρωσε: «η Ελλάδα κάνει πρόοδο στον υπολογισμό της δημοσιονομικής επίπτωσης που αναμένει από τις διάφορες μεταρρυθμίσεις, ώστε να πετύχει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018, όπως συμφωνήθηκε με τους πιστωτές πέρυσι».

«Έχει γίνει πολλή δουλειά τους τελευταίους μήνες. Τώρα αν υπάρχει βούληση από όλες τις πλευρές, τότε μπορεί να γίνει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο κ.Ντομπρόβσκις και προσέθεσε: «Εργαζόμαστε εποικοδομητικά με το ΔΝΤ, υπάρχουν ορισμένες διαφορές στην αποτίμηση της δημοσιονομικής προσπάθειας που χρειάζεται για να επιτευχθούν οι στόχοι, όμως αυτές οι διαφορές μπορούν να γεφυρωθούν», είπε ο κ. Ντομπρόβσκις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.