Ναδάλ: Η Ελλάδα κινείται γρήγορα και μπορεί το πακέτο να εγκριθεί πριν τις 20 Αυγούστου

Η Ελλάδα κινείται αρκετά γρήγορα ώστε οι Ευρωπαίοι δανειστές να μπορέσουν να εγκρίνουν το τρίτο πρόγραμμα πριν από την επόμενη κρίσιμη ημερομηνία πληρωμής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με τον Αλβάρο Ναδάλ, οικονομικό σύμβουλο του Ισπανού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ναδάλ σε συνέντευξή του τόνισε πως οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι καθόλα έτοιμοι να διαχειριστούν την πρώτη εκταμίευση από το πρόγραμμα βοήθειας των 85 δις. ευρώ εγκαίρως για την Ελλάδα η οποία θα πρέπει να καταβάλει 3,2 δις. ευρώ στην ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου.

Ο Ναδάλ προέβλεψε πως οι διαπραγματεύσεις μπορεί να ολοκληρωθούν μέσα σε τρεις εβδομάδες. «Νόμιζα πως ήταν πιο δύσκολο να υπάρξει συμφωνία- γέφυρα ή μια συμφωνία το Σαββατοκύριακο και τα καταφέραμε» δήλωσε ο ίδιος.

Όσον αφορά στο ελληνικό χρέος ο Ναδάλ υποστήριξε πως «όλοι γνωρίζουμε ότι το μέγεθος του χρέους είναι πολύ μεγάλο, αλλά μπορούμε να ασχοληθούμε με αυτό αργότερα».

Απαντώντας και στις αμφιβολίες του Σλοβάκου πρωθυπουργού, Ρομπέρτο Φίτσο που είπε πως μόνο με ένα θαύμα η Ελλάδα θα υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις της τα τρία χρόνια του προγράμματος, ο Ναδάλ δήλωσε αισιόδοξος πως η χώρα μας θα τα καταφέρει.

«Γιατί δεν μπορεί η Ελλάδα; Η Ιρλανδία το έκανε, η Πορτογαλία και η Ισπανία επίσης» είπε χαρακτηριστικά.

 

Exit mobile version