Quantcast
Μπρίνκχαους: Η Ελλάδα δεν χειρίζεται ιδιαίτερα αποτελεσματικά τα οικονομικά της - enikonomia.gr
share

Μπρίνκχαους: Η Ελλάδα δεν χειρίζεται ιδιαίτερα αποτελεσματικά τα οικονομικά της

δημοσιεύτηκε:

O αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Ραλφ Μπρίνκχαους, ενόψει του Eurogroup, δήλωνε ότι αναμένει μεν μια λύση στην διαμάχη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά όχι βραχυπρόθεσμα.

«Είμαι αισιόδοξος ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα επιτύχει ένα διαπραγματευτικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Μπρίνκχαους στην Γερμανική Ραδιοφωνία και πρόσθεσε ότι μια συμφωνία στην διαμάχη δεν θα επιτευχθεί σίγουρα σήμερα: «Θα πρέπει να διαπραγματευτούμε ακόμη περισσότερο», τόνισε, αλλά απέφυγε ένα καθαρό «όχι» σε ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους ή ακόμη και σε ένα «κούρεμα»: «Θα πρέπει για αυτό να γίνουν διαπραγματεύσεις», σημείωσε, αλλά κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος θα ήθελε να αποφύγει ένα τέτοιο «κούρεμα», τονίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να υπερασπιστούν και τα χρήματα των φορολογούμενών τους, ενώ την ίδια ώρα το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο πρόγραμμα, καθώς χρειάζεται, όπως είπε, κάποιος ανεξάρτητος που θα διορθώνει.

Στο παρελθόν είδαμε ότι η συνέπεια των ελαφρύνσεων για την Αθήνα ήταν πολλές φορές η διακοπή των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο κ. Μπρίνκχάους και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν χειρίζεται ακόμη και σήμερα ιδιαίτερα αποτελεσματικά τα οικονομικά της.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.