Quantcast
Μοσκοβισί: Κάποια κράτη-μέλη αγνοούν τις συμβουλές της ΕΕ - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Κάποια κράτη-μέλη αγνοούν τις συμβουλές της ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε πως κάποια κράτη μέλη της ΕΕ θα είναι σωστό να ξεφορτωθούν συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν για οικονομικές μεταρρυθμίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω της μονοτονία τους.

«Είναι σχεδόν ανυπόφορο να βλέπω στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπουργούς Οικονομικών- οι οποίοι πιστεύουν ότι είναι θεμιτό – να παρουσιάζουν συνεχώς τις ίδιες μεταρρυθμίσεις μέσω ενός γραφειοκρατικού τρόπου» ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί μιλώντας σε Συνέδριο που διοργανώθηκε από το Le Cercle des Economistes.

Οι ετήσιες συστάσεις της ΕΕ προς τα κράτη μέλη πρέπει να είναι «περισσότερο στρατηγικές» και «λιγότερο παρεμβατικές» για τις κυβερνήσεις, τα κοινοβούλια και τους ψηφοφόρους, έτσι ώστε να μπορούν να τα εγκρίνουν και να εφαρμόσουν.

Ο Μοσκοβισί επίσης έκανε και σχόλια για το ελληνικό ζήτημα καλώντας τους ‘Ελληνες να εγκρίνουν περαιτέρω περικοπές στον προϋπολογισμό και αυξήσεις φόρων σε αντάλλαγμα νέα χρηματική βοήθεια από την ΕΕ.

Από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος οι τράπεζες είναι κλειστές, το εμπόριο έχει σταματήσει και η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται απομονωμένη στην ΕΕ.

«Μερικές φορές τους καταλαβαίνω» τόνισε ο κ. Μοσκοβισί αναφερόμενος στον ελληνικό λαό…

 Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.