Quantcast
Μοσκοβισί: Δεν θα θέσουμε βέτο στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Δεν θα θέσουμε βέτο στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

δημοσιεύτηκε:

Η Κομισιόν δεν θέτει βέτο στο ελληνικό νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, υπογραμμίζει ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

«Δεν υπάρχει θέμα βέτο σε νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, όπως είδα σε κάποια μέσα ενημέρωσης», υπογράμμισε ο επίτροπος. Αντιθέτως, σημείωσε, η Κομισιόν δεσμεύεται να βοηθήσει τους Ελληνες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση χρέους.

Ωστόσο, υπογράμμισε, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν για την Ελλάδα Ντέκλαν Κοστέλο, είχε δίκιο να υπενθυμίσει στην ελληνική κυβέρνηση ότι με βάση της συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, θα πρέπει να συζητά με τους δανειστές πριν περάσει νομοσχέδια από τη βουλή. “Αυτό γίνεται”, τόνισε ο Μοσκοβισί, “για να εκτιμηθεί η επίπτωση στον προϋπολογισμό από μέτρα που προχωρούν και γίνονται νόμοι”.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν στην Ελλάδα Ντάκλαν Κοστέλο – η σχετική επιστολή του οποίου για το σχέδιο νόμου διέρρευσε χθες στον Τύπο- έχει την πλήρη εμπιστοσύνη του.

Η Ελλάδα πρέπει να συνεργαστεί εποικοδομητικά με τους «θεσμούς», υπογράμμισε ο επίτροπος, τονίζοντας ότι ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει την Ελλάδα στο ευρώ, υπογραμμίζει ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, αλλά μόνο με τους όρους που συμφωνήθηκαν στις 20 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο επίτροπος.

Το Grexit θα προκαλούσε σοβαρότατη ζημιά στην Ε.Ε., υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι αυτή θα ήταν περισσότερο πολιτική παρά οικονομική.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.