Morgan Stanley: Πολύ δύσκολες οι μελλοντικές διαπραγματεύσεις

Πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις περιμένει η Morgan Stanley μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας που μπορεί να προκαλέσουν μεταβλητότητα στην αγορά.

Ωστόσο, το βασικό της σενάριο είναι πως η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα και η τρόικα θα έχουν ισχυρά κίνητρα για να συμφωνήσουν και να αποφύγουν τα δυσμενή σενάρια.

Επισημαίνει ωστόσο πως εάν ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αυξηθεί, το ευρώ μπορεί να αποδυναμωθεί περισσότερο.

Στην ανάλυσή της για την πορεία του ευρώ το 2015 με σημερινή ημερομηνία, η Morgan Stanley αναφέρει ότι παραμένει πολύ ανήσυχη για τις μη βιώσιμες δυναμικές του χρέους στην περιφέρεια της ευρωζώνης, αλλά η αγορά φαίνεται να εφησυχάζει.

«Η ανάλυση των οικονομολόγων μας υποδηλώνει ότι το κρατικό χρέος της περιφέρειας, ακόμη και της Γαλλίας, μπορεί να καταστεί μη βιώσιμο εάν ο πληθωρισμός παραμείνει χαμηλότερα του στόχου του 2% της ΕΚΤ μακροπρόθεσμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η αντίδραση της αγοράς στην πρόσφατη μεταβλητότητα στην Ελλάδα υποδηλώνει περιορισμένες ανησυχίες και κινδύνους για το ευρώ, για την ώρα.

Exit mobile version