Μητσοτάκης: Το 4ο μνημόνιο είναι εδώ, με υπογραφή Τσίπρα- Καμμένου- Κοστολογημένα τα μέτρα που προτείνω- ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Το 4ο μνημόνιο είναι εδώ, με υπογραφή Τσίπρα- Καμμένου- Κοστολογημένα τα μέτρα που προτείνω- ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

«Το τέταρτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ και έχει την υπογραφή Τσίπρα-
Καμμένου» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ.


Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας
χαρακτηριστικά πως έχει δεσμεύσει τη χώρα με μέτρα 5,1 δισ. ευρώ για το 2019
και 2020 και πως είναι εκείνη που φέρνει μείωση των συντάξεων και του
αφορολόγητου από το 2019.


Επίσης είπε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα σε μεγάλα
πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2020.


«Εγώ θα πείσω τους εταίρους για μείωση των πλεονασμάτων με
ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αμφισβήτησε την “καθαρή έξοδο από τα μνημόνια” που υπόσχεται ο Αλέξης Τσίπρας και υποστήριξε πως “η καθαρή έξοδος είναι μόνο στα χαρτιά”.

Βολές έριξε και για το πρώτο εξάμηνο του 2015, με την “περιπέτεια”- όπως τη χαρακτήρισε- στην οποία έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα λέγοντας πως η έξοδος στις αγορές θα είχε ήδη γίνει αν δεν είχε προηγηθεί αυτή, η οποία μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, “στοίχισε 100 δισ. ευρώ και δύο μνημόνια”.

Ζήτησε μάλιστα πολιτική αλλαγή, η οποία όσο πιο γρήγορα έλθει τόσο το καλύτερο εξήγησε.






ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν πείθεται από την επενδυτική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε τη σημασία της απλοποίησης των αδειοδοτικών διαδικασιών για τις επιχειρήσεις. Είπε χαρακτηριστικά πως “κανείς επενδυτής δεν θα βάλει τα χρήματά του αν δεν γνωρίζει το χρονοδιάγραμμα κίνησης της επένδυσής του. Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για τον εξορυκτικό πλούτο της χώρας, μετά και τις εξελίξεις με τις Σκουριές και είπε πως “καμία χώρα δεν θα άφηνε αναξιοποίητο τον ορυκτό της πλούτο στο όνομα της δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος”, ενώ πρόσθεσε πως “υπάρχουν τρόπου για να προστατευθεί το περιβάλλον”.

“ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ”


Κοστολογημένα και δημοσιονομικά ουδέτερα χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα μέτρα που προτείνει σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου στα πλαίσια της 82ης ΔΕΘ.

«Δεν υπόσχομαι σκίσιμο των μνημονίων, αλλά τα μέτρα που έχω εξαγγείλει για τη μείωση των φόρων των επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ έχουν κοστολογηθεί από πέρυσι. Είναι δημοσιονομικά ουδέτερα μέτρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «η μείωση του αφορολόγητου δεν μπορεί να αλλάξει» και πρόσθεσε πως «δεν μπορώ να διαπραγματευθώ να αλλάξει, αλλά μπορώ να διαπραγματευθώ να μπορεί να συνοδεύεται από εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή».

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε πως «θέλω 1.000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί».


ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών και ιδιωτικών πανεπιστημίων τάχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ακόμη μια φορά λέγοντας πως πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος.

“Αυτό θα πάρει χρόνο, δίνω έμφαση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Οι παρεμβάσεις μας θα είναι άμεσες. Οι νόμοι Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου, θα καταργηθούν».

Είπε ακόμη ότι δεν χρειαζόμαστε κανένα συμβουλευτικό δημοψήφισμα για την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Ερωτηθείς για την στάση της ΔΑΠ στο θέμα με την αντιγραφή στο πανεπιστήμιο της Πάτρας είπε ότι «οι πρακτικές αυτές είναι απαράδεκτες γι’ αυτό και η άμεση απάντηση της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ».

Συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα είπε ότι οι φοιτητές δεν πρέπει να ψηφίζουν για την ανάδειξη των πρυτανικών οργάνων. Δεν είναι η δουλειά των φοιτητών να μετέχουν στην διοίκηση των πανεπιστημίων. Ακόμη ανέφερε ότι αλλάζει ο ρόλος της ΔΑΠ.

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Όσον αφορά στην αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως θα προτείνει την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τις βουλευτικές εκλογές.

Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση πως στις επόμενες εκλογές θα υπάρξει πλειοψηφία ώστε να αποφευχθεί νέα αναμέτρηση με απλή αναλογική. “Ο εκλογικός νόμος θα ξαναλλάξει” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι θα προτείνουμε ένα νέο και καινοτόμο εκλογικό σύστημα.


ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΣΙΠΡΑ- ΚΑΜΜΕΝΟΥ


“Αυτό που ενώνει τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο είναι ο αχαλίνωτος λαϊκισμός και η αγάπη για την εξουσία” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν ακραία στοιχεία στη ΝΔ.

“Είναι τουλάχιστον αστείο να παρουσιάζεται η ΝΔ ως ακροδεξιά παράταξη. Πολύ περισσότερο από εκείνους που συνεργάστηκαν με την Χρυσή Αυγή για να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2015 και να οδηγηθούμε σε εκλογές», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

“Δεν βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκρατεί τις δυνάμεις του”, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι «δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα με ποιον θα συνεργαστώ μετά τις εκλογές αφού δεν γνωρίζω το πολιτικό τοπίο που θα προκύψει».

Η ΝΔ, συνέχισε «θα επιχειρήσει διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ακόμη κι αν κερδίσει την αυτοδυναμία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμπεριλαμβάνεται στα κόμματα με τα οποία θα θελήσω να συνεννοηθώ την επόμενη ημέρα».

Είπε όμως, πως σε μια κυβέρνηση ΝΔ θα υπάρχουν και πολλά εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. «Θα βλέπετε όλο και πιο πολλά νέα πρόσωπα. Θα κυβερνήσω με τους καλύτερους. Κάνω άνοιγμα στην κοινωνία, δεν πιστεύω στις διαχωριστικές γραμμές, θα δείτε εξωκοινοβουλευτικά στελέχη στην κυβέρνησή μου και πρόσωπα που θα σας εκπλήξουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.


ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Σε ερώτηση για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Μητσοτάκης τον υπερασπίστηκε λέγοντας πως “ο κ. Γεωργιάδης είναι δική μου επιλογή, δεν εκφράζει ακραίες θέσεις. Έχει τον δικό του τρόπο να εκφράζεται, μπορεί να έχει πει και μια κουβέντα παραπάνω, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί σε όλους. Δεν θεωρώ ότι ο λόγος του είναι ακραίος και ότι δεν εντάσσεται στη ΝΔ”.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη οικολογική καταστροφή. Υπάρχουν ευθύνες και ερωτηματικά που ακόμα δεν έχουν απαντηθεί», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημείωσε πως το σημαντικότερο ερώτημα είναι πώς αντέδρασε ο κρατικός μηχανισμός μετά το ναυάγιο και αναφερόμενος στον Παναγιώτη Κουρουμπλή είπε ότι «η αντίδραση του υπουργού Ναυτιλίας ήταν ανεπαρκέστατη».

Ενώ το ναυάγιο έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου οι ελληνικές αρχές ζήτησαν βοήθεια από τον ΕΜΣΑ στις 13 Σεπτεμβρίου. Και μόνο γι αυτό θα έπρεπε να φύγει ο αρμόδιος υπουργός, τόνισε.

Τα επιχειρησιακά σχέδια που είχαν εκπονηθεί είτε ήταν ανεπαρκέστατα είτε δεν εφαρμόστηκαν, συνέχισε, σημειώνοντας πως δεν ήμασταν έτοιμοι για μια τέτοια καταστροφή.

Τα μπρος πίσω του κ. Κουρουμπλή παραιτούμαι, δεν παραιτούμαι δεν είναι σοβαρά, είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας: «Κάποια στιγμή ας αναλάβει κάποιος την πολιτική ευθύνη για την οικολογική καταστροφή που θα έχει και οικονομικές προεκτάσεις».


Δείτε τα βίντεο:



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.