Quantcast
Μητσοτάκης στον Realfm 97,8: Σε ευάλωτους και χαμηλοσυνταξιούχους τα 300 εκατ. ευρώ από την έκτακτη φορολόγηση στα κέρδη διυλιστηρίων - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης στον Realfm 97,8: Σε ευάλωτους και χαμηλοσυνταξιούχους τα 300 εκατ. ευρώ από την έκτακτη φορολόγηση στα κέρδη διυλιστηρίων

δημοσιεύτηκε:

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Μεταξύ άλλων μίλησε για την ακρίβεια και την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τους συνταξιούχους και τους ευάλωτους από τα έσοδα της έκτακτης φορολόγησης των διυλιστηρίων. Αναφέρθηκε στο θέμα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, τονίζοντας ότι θα εξεταστεί αν υπάρχουν σημειακές αδικίες, ενώ μίλησε και για τα εθνικά θέματα.

Σχολιάζοντας την Αντιπολίτευση είπε ότι “βλέπω κλισέ, τσιτάτα και προσωπικές φιλοδοξίες με περισσότερους μνηστήρες από αυτούς που είχε η Πηνελόπη”, ενώ αναφορά έκανε και στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα συνέβαλε στην αποκάλυψη της πλήρους έκτασης του περιστατικού.

«Σε ευάλωτους και συνταξιούχους τα έσοδα από την εισφορά στα διυλιστήρια»

«Πήραμε σήμερα σημαντική απόφαση να μονιμοποιήσουμε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ 13% στα ταξί, για να στηρίξουμε τη μετακίνηση και να μην έχουμε αυξήσεις στα κόμιστρα. Η κατάσταση στα ΜΜΜ δεν είναι αυτή που θα θέλαμε» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το ίδιο κάνουμε για τον καφέ και το delivery. Αυτοί που εισηγούνται μόνιμη μείωση του ΦΠΑ πρέπει να μας πουν πότε σκέφτονται να τον ξαναυξήσουν» πρόσθεσε. «Η ακρίβεια πονάει το ξέρω, πρέπει να πάμε στην αποκλιμάκωση των τιμών. Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι, όχι μόνο το κράτος αλλά και οι επιχειρήσεις» σχολίασε.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τους συνταξιούχους και τους ευάλωτους από τα έσοδα της έκτακτης φορολόγησης των διυλιστηρίων- περίπου 300 εκατ. ευρώ, τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Είναι κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης. Τα έσοδα αυτά θα στηρίξουν τον προϋπολογισμό και θα κατευθυνθούν τα Χριστούγεννα σε ευάλωτους, όπως τους συνταξιούχους, και ειδικά στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς».

Δεν υπάρχει περίπτωση επί ημερών μου η ΝΔ να επιστρέψει σε πολιτικές ιδεολογικής περιχαράκωσης

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απαντήσει ακόμα στην ανοιχτή πρόσκληση από τον υπουργό Οικονομικών να συζητήσουμε το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Να γίνει η συζήτηση δημόσια στην αρμόδια επιτροπή, αναμένω την απάντησή του και ελπίζω να είναι θετική» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς αν η ΝΔ πρέπει να “επιστρέψει στις ρίζες της” όπως ζήτησαν αρκετοί μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών απάντησε «Θα έλεγα στους καλοπροαίρετους σχολιαστές ότι θα έβλεπα θετικά μια συζήτηση για επιστροφή στις ρίζες του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η ΝΔ είναι μια κεντροδεξιά παράταξη, αυτή τη στρατηγική υπηρέτησα σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις με ποσοστά που άγγιξαν το 40%. Δεν υπάρχει περίπτωση επί ημερών μου η ΝΔ να επιστρέψει σε πολιτικές ιδεολογικής περιχαράκωσης».

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες

«Δεν θα αλλάξει η κεντρική φιλοσοφία της απόφασης για τους ελεύθερους επαγγελματίες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν θέλει κανείς το εισόδημά του να είναι αυτό του κατώτατου μισθού. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της φοροδιαφυγής. Θα μπορέσουμε να στηρίξουμε την παιδεία, την υγεία, την ασφάλεια κλπ. Αν υπάρχουν σημειακές αδικίες, θα τις δούμε αλλά δεν θα αλλάξει η φιλοσοφία της πολιτικής» σημείωσε.

Μητσοτάκης για Λύτρα: Η πλήρης έκταση του περιστατικού αποκαλύφθηκε χάρη στην αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα

Για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα ρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «κάναμε πολλές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις. Δικαιωθήκαμε απόλυτα με την αλλαγή που δίνει τη δυνατότητα σε έναν γιατρό που διαπιστώνει σοβαρά ευρήματα ότι έχει διαπραχθεί έγκλημα ενδοοικογενειακής βίας, να καταφεύγει ο ίδιος σε εισαγγελέα και ιατροδικαστή. Έτσι αποκαλύφθηκε και η πλήρης έκταση αυτού του περιστατικού. Και δεν είναι η μόνη περίπτωση. Απλώς αυτό έγινε γνωστό λόγω της δημοσιότητας του προσώπου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «κάθε μέρα γίνονται συλλήψεις. Τα στοιχεία από το ΑΤ Ομονοίας δείχνουν ότι έγιναν 216 συλλήψεις από την αρχή του χρόνου για ενδοοικογενειακή βία. Γίνεται συστηματική δουλειά».

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι «ο υπουργός Δικαιοσύνης σε λίγη ώρα θα ανακοινώσει πρόσθετες παρεμβάσεις στη Δικονομία ώστε να είμαστε ακόμη πιο αυστηροί με τα θέματα της ενδοοικογενειακής βίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι «δικαιώθηκε η ηγεσία του Αρείου Πάγου από την επιλογή της» και πρόσθεσε ότι «εκατοντάδες γυναίκες έχουν το θάρρος να καταγγείλουν τα περιστατικά γιατί για 1η φορά μπορούν να μιλήσουν και γνωρίζουν ότι θα βρουν ασφάλεια και προστασία. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε αυτή τη νέα πραγματικότητα. Χρειαζόμαστε όμως τη συμμαχία των θυμάτων που πρέπει να μιλούν αλλά και της κοινωνίας».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη

Μητσοτάκης: Τα Σκόπια δεν μπορούν να παίζουν με την Αθήνα – Τι είπε για Μπελέρη και Τουρκία

«Οι διακινητές αλλάζουν συνεχώς τον τρόπο λειτουργίας τους. Έχουμε ροές και διαχειριζόμαστε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία όσες φτάνουν στα ελληνικά νησιά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τους διακινητές για να αντιμετωπίζουμε τις τακτικές τους» επεσήμανε.

«Δεν είμαι αφελής, δεν αλλάζει ο πυρήνας της τουρκικής πολιτικής από την μία μέρα στην άλλη. Ας κρατήσουμε τα θετικά, δεν έχουμε παραβιάσεις του εναέριου χώρου, υπάρχει συνεργασία στο μεταναστευτικό, η visa των Τούρκων για τα νησιά. Καλή διάθεση συνεργασίας υπάρχει» σημείωσε.

«Δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι, θα βρεθεί σε άβολη θέση ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας όταν συναντηθούμε στο ΝΑΤΟ. Θα το θέσω και θα έχουμε και πολλούς με το μέρος μας. Τα Σκόπια δεν μπορούν να παίζουν με την Αθήνα» τόνισε αναφορικά με τις εξελίξεις που αφορούν την Συμφωνία των Πρεσπών.

«Αναμένουμε την απόφαση για τον Φρέντη Μπελέρη. Θέλω να ορκιστεί στο Στρασβούργο στις 16 Ιουλίου και να ψηφίσει για την πρόεδρο, κάθε ψήφος μετράει» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Κλισέ και τσιτάτα από την Αντιπολίτευση – Βλέπω περισσότερους μνηστήρες από όσους είχε η Πηνελόπη

«Βλέπω κλισέ, τσιτάτα και πολλές προσωπικές φιλοδοξίες με περισσότερους μνηστήρες από αυτούς που είχε η Πηνελόπη» τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «είναι σημαντικό για κάθε κυβέρνηση να έχει μια σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Αυτό δεν του έχουμε μέχρι στιγμής. Δεν έχω δει μια σοβαρή αντιπρόταση που να επιβραβεύτηκε κιόλας από τους πολίτες στις κάλπες. Ειδικά στην Αξιωματική Αντιπολίτευση βλέπω επιστροφή στον εύκολο λαικϊσμό και την τοξικότητα. Ο Αρχηγός της και στις κάλπες πέρασε αρκετά κάτω από τον πήχη που ο ίδιος είχε θέσει».

«Οι πολίτες δεν ψήφισαν τον Μητσοτάκη επειδή είμαι ψηλός ή επειδή τους άρεσε το μαλλί μου, αλλά επειδή είχαμε μια πολιτική πρόταση και τους είπαμε τι θέλουμε να κάνουμε στη θητεία μας» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος είπε ότι «ελάχιστες προτάσεις από την αντιπολίτευση μπορούν να τύχουν σοβαρής συζήτησης και επεξεργασίας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.