Quantcast
Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: Αυτές είναι τώρα οι προτεραιότητές μας - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: Αυτές είναι τώρα οι προτεραιότητές μας

δημοσιεύτηκε:

«Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, το πιο αποτελεσματικό κράτος, η αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα, η καλύτερη υγεία και παιδεία θα έλεγα ότι γίνονται τώρα οι πιο στοχευμένες προτεραιότητες μας» είπε σήμερα  κατά την εισήγηση του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης  μια μέρα μετά τον ανασχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

« Χωρίς ωστόσο να τονίσω ότι υπάρχουν χαρτοφυλάκια πρώτης και δεύτερης ταχύτητας ή ότι δεν αυξάνονται οι ταχύτητες σε όλα τα πεδία. Κανένα χαρτοφυλάκιο δεν είναι βαρύτερο από κάποιο άλλο  ίσως με εξαίρεση των Εσωτερικών. Δώσαμε βάρος στο κράτος  έτσι δεν είναι; Κάθε πολίτης θεωρεί το δικό του πρόβλημα ως δική του προτεραιότητα και δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ αυτό και αυτό καλούμαστε  να υπηρετήσουμε » συμπλήρωσε

Για την Ευρώπη

«Παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι δράσεις μας στην Ευρώπη σε έναν νέο πενταετή κύκλο στον οποίο θα κριθούν πολλά: η ανταγωνιστικότητα  της ευρωπαϊκής οικονομίας σε συνέχιση μιας αυστηρής αλλά δίκαιης μεταναστευτικής πολιτικής, η στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων σε αυτό το περιβάλλον το οποίο διαρκώς αλλάζει, η προσαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στα δεδομένα της Κλιματικής κρίσης από τη μια αλλά και της ανάγκης στήριξης του εισοδήματος των αγροτών μας από την άλλη, το δημογραφικό, η ενιαία αμυντική πολιτική . Αυτές είναι οι προκλήσεις που θα μας απασχολήσουν συνολικά. Ήδη έχουμε συζητήσει με την νέα ομάδα των ευρωβουλευτών  μας τον τρόπο λειτουργίας τους .Είναι σημαντικό να οργανώσουμε καλύτερα τον συντονισμό τους  με όλα τα υπουργεία » σημείωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.