Quantcast
Μητσοτάκης: Σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να διχάσει και στην Παιδεία - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να διχάσει και στην Παιδεία

δημοσιεύτηκε:

«Δεν έρχεστε σε αυτή την αίθουσα ως κατήγορος. Κατηγορούμενος είστε», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του με ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

«Η κοινωνία που μας ακούει σήμερα» τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ, «ενδιαφέρεται για το πως θα αποκτήσουμε καλύτερα σχολεία και όχι για τα ΜΜΕ. Και γι αυτό δεν θα αποπροσανατολίσω την συζήτηση».

Και συνέχισε: «Η Παιδεία θα πρέπει να είναι ένα πεδίο εθνικής συνενόησης. Η προχθεσινή τραγική επέτειος της δολοφονίας του Μπακογιάννη μας έδειξε πόσο καλό είναι να παραμερίζουμε τις διαφορές μας. Εχω ζωντανή την εικόνα της Βουλής εκείνη την ημέρα. Υψώθηκε ένα ανάχωμα δημοκρατίας. Αλλά τότε στην ηγεσία της αριστεράς ήταν ο Χαρίλαος Φλωράκης και ο Λεωνίδας Κύρκος. Τωρα είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς….»

Η Αριστερά έχει μια ηγεσία χωρίς αξίες. Με μοναδικό στόχο την παραμονή στην εξουσία. Στόχος μου είναι να αναδείξω το μέγεθος της καταστροφής που συντελείται στην παιδεία από μια βαθιά ιδεοληπτική κυβέρνηση.

Σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να διχάσει και στην Παιδεία.

Στην παιδεία υλοποιείται μια στρηγική διάβρωσης και αποδόμησης των στρατηγικών που είχαν υλοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Καταφέραμε να μετατρέψουμε την παιδεία σε ένα πεδίο συναίνεσης και όχι αντεγκλήσεων. Τον Αύγουστο του 2011 η ΝΔ υπερψήφισε το Νόμο Διαμαντοπούλου. Και παρά τις διαφωνίες που υπήρχαν με το νόμο Γιαννακου η ΝΔ αναζήτησε συναινέσεις. Καλωσόρισε στην αίθουσα την Μαριέττα Γιαννάκου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.