Quantcast
Μητσοτάκης για Τουρκία: Καλύτερα να μιλάμε παρά να είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης για Τουρκία: Καλύτερα να μιλάμε παρά να είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη

δημοσιεύτηκε:

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και για την επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Αθήνα μίλησε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξή του στον ALPHA.

«Μιλάμε από θέση αυτοπεποίθησης με την Τουρκία χωρίς ωστόσο να απεμπολούμε τις κόκκινες γραμμές μας. Μπορούμε να συνεργαζόμαστε πάρα τις δυσκολίες που υπάρχουν, όπως για παράδειγμα το μεταναστευτικό», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαστε καταδικασμένοι από τη γεωγραφία να βρίσκουμε κοινές λύσεις. Φαίνεται ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν μπει σε πιο ήρεμα νερά», δήλωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Η μεγάλη πλειοψηφία αναγνωρίζει την ανάγκη να έχουμε ανοιχτούς διαύλους με τη γείτονα Τουρκία. Καλύτερα να μιλάμε παρά να είμαστε με το δάχτυλο στην σκανδάλη. Θα θίξω στη συνάντηση με τον Ερντογάν το ζήτημα της μετατροπής της Μονής της Χώρας σε τζαμί, αν δηλαδή υπάρχει δυνατότητα αντίστροφης αυτής της απόφασης».

Για την επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα και τις εκλογές στην Βόρεια Μακεδονία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για την επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Αθήνα, λέγοντας ότι «κανείς δεν θα απαγόρευε σε ξένο ηγέτη να μιλήσει στους ομοεθνείς του σε μια ιδιωτική επίσκεψη. Είναι ένα θέμα που πήρε πολύ μεγαλύτερη δημοσιότητα από όσο του αναλογεί. Αν με ρωτάτε για τον χρονισμό που γίνεται, δεν είναι ο κατάλληλος».

Για τις εκλογές στην Βόρεια Μακεδονία είπε ότι  «προκαλεί προβληματισμό το αποτέλεσμα. Θα θέλαμε να δούμε πώς θα αναφερθεί στην ονομασία της χώρας του ο εντολοδόχος πρωθυπουργός. Είχα διαφωνήσει τελείως με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Οφείλω να τη σεβαστώ, αλλά διαφωνώ. Θέλω να ελπίζω πως η νέα κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει όσα έλεγε προεκλογικά αλλιώς θα έχουμε ζητήματα».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.