Μήνυση κατά της Ραχήλ Μακρή για τα περί τυπώματος ευρώ

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας τίθενται τα όσα καταγγέλλει στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο δικηγόρος Δημήτρης Βενέτης σχετικά με τις δηλώσεις της υποψήφιας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή για τις δηλώσεις της περί τυπώματος 100 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η μηνυτήρια αναφορά διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελόμενα.

Ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Βενέτης στην μήνυση του αναφέρει ότι η κυρία Μακρή με την επίμαχη δήλωσή της παραβίασε το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα, περί διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Ο εν λόγω δικηγόρος σημειώνει ότι η δήλωση της Ραχήλ Μακρή είναι ικανή να επιφέρει ανησυχίες και φόβο στους πολίτες, να κλονίσει την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ακόμα και να επιφέρει διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Σημειωτέον, ότι η κυρία Μακρή ανέφερε πρόσφατα ότι σε περίπτωση που διακόψει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα ενεργοποιηθεί το emergency του ELA και θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι 100 δισ. ευρώ.

Exit mobile version