Quantcast
Μηλιός: Η καθυστέρηση πληρωμών δεν συνεπάγεται έξοδο από το ευρώ - enikonomia.gr
share

Μηλιός: Η καθυστέρηση πληρωμών δεν συνεπάγεται έξοδο από το ευρώ

δημοσιεύτηκε:

«Η καθυστέρηση πληρωμών δεν συνεπάγεται έξοδο από το ευρώ» σημείωσε ο Γιάννης Μηλιός στην εκδήλωση του Rproject.gr με θέμα «Σύγκρουση τώρα με τους δανειστές» υπογραμμίζοντας ότι «Κανείς δεν θα τολμήσει να ζητήσει την αποβολή από το Ευρώ. Αποτελεί κενή περιεχομένου προπαγάνδα από την αρχή της κρίσης. Μπροστά σε ιστορική πρόκληση, δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω, πρέπει να βοηθήσουμε την κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω».

Ο ο Γ. Μηλιός στην ομιλία του άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να πατάει σε δύο βάρκες γιατί αυτή η τακτική οδηγεί σε αδιέξοδο.

Στη λογική της σύγκρουσης όμως με τους δανειστές κινούνται και οι «πρώην» προεδρικοί Ρούντι Ρινάλντι (ΚΟΕ) και Αν. Νταβανέλος (ΔΕΑ). Στην εκδήλωση της Τρίτης ο Αν. Νταβανέλος στην ομιλία του έκανε λόγο για έξοδο από το ευρώ σημειώνοντας: «Η διέξοδος είναι ταυτισμένη με τη ρήξη με τους δανειστές. Δεν υπάρχει αμοιβαία επωφελής συμβιβασμό». Υπογράμμισε ότι είναι ασύμβατες οι επιδιώξεις των δύο πλευρών σε αυτή τη διαπραγμάτευση και ότι ρήξη σημαίνει στάση πληρωμής τοκοχρεολυσίων προς τους τοκογλύφους. Η αιμορραγία δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρότεινε να ληφθούν μέτρα κατά της ελευθερίας δραπέτευσης κεφαλαίων στα οποία ενέταξε και την σύγκρουση με την ευρωζώνη και την έξοδο από το ευρώ.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία Μηλιού που ανήρτησε στον ιστότοπο του εδώ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.