Μέτωπο Tζιτζικώστα – Μπουτάρη για το μετρό Θεσσαλονίκης

“Η χώρα δεν πρέπει να ρισκάρει να μπει σε παρατεταμένη περίοδο αστάθειας. Χρειάζεται να μείνει αταλάντευτη”, ανέφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στη διάρκεια παρουσίασης του “Πολιτικού Ημερολογίου 2015” του δημοσιογράφου, Βαγγέλη Πλάκα, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τζιτζικώστας άσκησε έντονη κριτική στην κεντρική διοίκηση για τις μεγάλες καθυστερήσεις σε σημαντικά έργα υποδομής, όπως το λιμάνι, το μετρό και το αεροδρόμιο, τονίζοντας πως την ευθύνη θα πρέπει να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

“Για ποιο λόγο το λιμάνι, το μετρό και το αεροδρόμιο να ανήκουν στην κεντρική διοίκηση και όχι στην τοπική κοινωνία, είτε στην Περιφέρεια, είτε στο Δήμο;

Είναι έργα που μπορούμε να τα ξεκολλήσουμε και να τα τρέξουμε. Γιατί δεν μας δίνουν την ευθύνη;”, είπε χαρακτηριστικά.

Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος μιλώντας για το μετρό υποστήριξε πως “από την αρχή υπήρξε μια εξαιρετικά κακή σχεδίαση καθώς ήταν ανέφικτο να τελειώσει το 2012”, προσθέτοντας πως “δεν μπορεί το έργο να γίνεται με τηλεδιοίκηση”.

Με αφορμή τοποθέτηση του περιφερειάρχη για έλλειψη κρατικού, περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού, ο κ.Μπουτάρης στάθηκε στο έργο της ΤV-100 και στην προσπάθεια όλων των εργαζομένων τονίζοντας πως λειτουργεί αντικειμενικά και μπορεί να ενημερώνει όχι μόνο τη Θεσσαλονίκη, αλλά όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Στη διάρκεια εκδήλωσης του “Πολιτικού Ημερολογίου 2015” παρουσιάστηκε έρευνα της εταιρίας “Interview” σχετικά με τον τρόπο ζωής των κατοίκων της Θεσσαλονίκης συγκριτικά με το 2006.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο Θεσσαλονικιός εξακολουθεί να δηλώνει ικανοποιημένος από τη ζωή του στην πόλη σε ποσοστό 63%, ενώ το 90% αναφέρει πως δεν αλλάζει την ζωή του στη Θεσσαλονίκη με την Αθήνα.

Ωστόσο, μόλις δύο στους δέκα δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα οικονομικά τους, ενώ φαίνεται πως το 45% “έκοψε” τη διασκέδαση και δεν βγαίνει από το σπίτι, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί ο χρόνος που περνούν μπροστά στην τηλεόραση, από τρεις ώρες που ήταν το 2006 σε πεντέμισι ώρες το 2014.

Επιπλέον, στις σελίδες του ημερολογίου του δημοσιογράφου Βαγγέλη Πλάκα παρουσιάζονται 19 νέοι άνθρωποι από τη Θεσσαλονίκη ή που συνδέονται με τη Θεσσαλονίκη και με τη δράση τους, πολιτική, καλλιτεχνική, κοινωνική, οικονομική, έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Exit mobile version