Η κυβέρνηση δεν πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, γιατί δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα νομιμοποίησης, δήλωσε ο μεταβατικός Πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ, ενώ άφησε να φανεί και η καχυποψία του κόμματός του στις προθέσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, παρά την πρόθεση να τον στηρίξει στις σημερινές κρίσιμες περιστάσεις.
Ο κ. Μειμαράκης είπε ότι έλλειψη δεδηλωμένης στην κυβέρνηση μπορεί να φανεί μόνο με μία ψήφο δυσπιστίας ή εμπιστοσύνης, ενώ πρόσθεσε ότι και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που καταψήφισαν τα νομοσχέδια για τη συμφωνία με την Ευρωζώνη, δηλώνουν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση. Οι εκλογές, είπε, θα είναι καταστροφή για την οικονομία, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να μας πει τον λόγο που θα τις προκηρύξει, υποστηρίζοντας ότι κατά την άποψη του θα αφορά καθαρά το εσωκομματικό ξεκαθάρισμα του κόμματος.
Για τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν φαίνεται στον ορίζοντα ο σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης ειδικού σκοπού, καθώς δεν είναι στα σχέδια του κ. Τσίπρα. Επιπλέον, και ο ίδιος θεωρεί ότι σε περίπτωση οικουμενική κυβέρνησης θα είναι Αξιωματική Αντιπολίτευση το τρίτο κόμμα (η Χρυσή Αυγή) και αυτό απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.
Η καχυποψία στις προθέσεις του κ. Τσίπρα φάνηκε και στην αναφορά του κ. Μειμαράκη ότι υπάρχει η άποψη πως ο πρωθυπουργός δέχθηκε μία πιο σκληρή συμφωνία για να υπάρξει μεγαλύτερη αντίδραση των πολιτών και σε έξι μήνες να φύγει η χώρα από το ευρώ. Ο ίδιος, είπε, δεν το πιστεύει, αυτό, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να αποδείξει ο πρωθυπουργός ότι δεν ισχύει.
Αναφερόμενος σε ερωτηση για τη δημοσκοπική υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μειμαράκης είπε ότι υπάρχει υπεροχή κυρίως του κ. Τσίπρα και όχι τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός έπεισε τους πολίτες ότι διαπραγματεύθηκε καλύτερη από την προηγούμενη κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι τελικά επιβάρυνε τους Έλληνες με μία συμφωνία που προβλέπει 12 δις. μέτρα αντί των 2 δις. που του προσφερόταν τον Φεβρουάριο και παρά το ότι οδήγησε με το δημοψήφισμα στο κλείσιμο των τραπεζών.
Για τη Μέρκελ, είπε ότι πιστεύει πως θέλει να βοηθήσει για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ενώ ο Σόιμπλε έχει μία πιο τεχνοκρατική άποψη. Ο Σόιμπλε είναι για τη Μέρκελ, ότι ο Βαρουφάκης για τον Τσίπρα, είπε.