Quantcast
Μεϊμαράκης: Έρχεται πολύ βαρύτερος από κάθε άλλον χειμώνας για τους πολίτες - enikonomia.gr
share

Μεϊμαράκης: Έρχεται πολύ βαρύτερος από κάθε άλλον χειμώνας για τους πολίτες

δημοσιεύτηκε:

«Έρχεται βαρύς χειμώνας για τους πολίτες, πολύ βαρύτερος από κάθε άλλον» υποστήριξε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την ομιλία του στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «πολιτικό καιροσκοπισμό» και ότι βιάστηκε να κάνει εκλογές για να προλάβει τη φοροκαταιγίδα που έρχεται και τις περικοπές στις συντάξεις.

Όσον αφορά στο επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι με τη σκληρή διαπραγμάτευση πέτυχε να ανοίξει η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως «ο κ. Τσίπρας δεν πέτυχε τίποτε παραπάνω στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου από το Eurogroup που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2012».

Είπε πως με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ο προϋπολογισμός αποκάλυψε επιστροφή στην ύφεση για το 2015- 2016, διόγκωση της ανεργίας και των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες, επιστροφή στα πρωτογενή ελλείμματα και πρόσθετα μέτρα λιτότητας που ξεπερνούν τα 6,5  δισ. ευρώ.

“Δεσμευθείτε εδώ και τώρα πως θα καταργήσετε το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση”

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μεϊμαράκης και στο θέμα του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, καλώντας την κυβέρνηση να δεσμευθεί πως θα τον καταργήσει εδώ και τώρα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.