Μεϊμαράκης: Δεν συμφωνούμε με τα μέτρα, αλλά λέμε “ναι” για να μείνει η πατρίδα στο ευρώ

«Δεν συμφωνούμε με τα μέτρα, ψηφίζουμε όμως ναι, γιατί η Νέα Δημοκρατία συμφωνεί σε έναν εθνικό σκοπό για την Ελλάδα, για την πατρίδα, για να μείνει στο ευρώ», τόνισε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε πως «συμβάλλαμε στο να μείνουμε στο ευρώ και να ανοίξουν οι τράπεζες», ωστόσο υποστήριξε πως «δεν μηδενίζονται οι κίνδυνοι του Grexit¨.

«Χαίρομαι κε Τσίπρα – είπε ο κ. Μεϊμαράκης  – που είπε πως το Grexit το σκέφτονται μόνο οι έξω και όχι οι δικοί σας. Σε όσους λένε ανοιχτά πως θέλουν επιστροφή στη δραχμή, σε αυτούς βγάζω το καπέλο. Φοβάμαι όμως όσους λένε πως μας θέλουν εντός ευρώ, αλλά σχεδιάζουν έξοδο από την ευρωζώνη».

Ο κ. Μεϊμαράκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση έφερε το πιο σκληρό μνημόνιο. «Και ένα μεγάλο μνημόνιο, σημαίνει και μεγάλες υποχρεώσεις» τόνισε. Συνέχισε όμως λέγοντας ότι «δεν υπάρχει αριστερό και δεξιό μνημόνιο. Πρέπει να συζητούμε δημιουργικά και να καταλήγουμε στα αντικειμενικά που πρέπει να συμφωνούμε. Να μάθουμε να κουβεντιάζουμε. Πρέπει όμως να αναγνωρίσετε και τις προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά. Δεν είναι ώρα για συγκρούσεις, είναι ώρα για διάλογο».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, είπε: «Το δικό σας το νέο, είναι πιο παλιό. Εκπροσωπείτε το βαθύ κράτος. Εμείς, θέλουμε ένα ευέλικτο κράτος. Το δικό μας πρόγραμμα έχει σαν κέντρο τον άνθρωπο, μας ενδιαφέρει ο άνθρωπος, όχι το κομματικό κράτος».

Ο κ. Μεϊμαράκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στην αρχή της ομιλίας, απευθύνθηκε στον κ. Τσίπρα λέγοντας: “Κύριε Τσίπρα, απευθυνθήκατε με σκληρό τόνο στην πρόεδρο της Βουλής και εκείνη σας χειροκρότησε. Ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα”.

Exit mobile version